Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

35χρονος Αλβανικής καταγωγής, κρατείται για τη φωτιά στη Γαβρολίμνη

Πάνω από 70 χιλιάδες στρέμματα έχουν ήδη καεί στον Έβρο, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν για τέταρτη μέρα οι πυροσβέστες. 111 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο .

Στον Έβρο επιχειρούν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 αεροπλάνα (εκ των οποίων, τα 2 γαλλικά και τα 2 ισπανικά) και δύο ελικόπτερα.

Δεκάδες, πάντως, είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Καταδικάστηκε για εμπρησμό από αμέλεια
Με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωρο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι η φωτιά στην Λευκίμη, απ' όπου την Τετάρτη ξεκίνησε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, προκλήθηκε από τους σπινθήρες που έβγαιναν από την εξάτμιση του τρακτέρ του. Ο καταδικασθείς, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση 3.000 ευρώ.

Κρατείται 35χρονος αλβανικής καταγωγής
Ένας 35χρονος, αλβανικής καταγωγής, κάτοικος χωριού κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, συνελήφθη και κρατείται ως υπαίτιος για τη φωτιά που ξέσπασε στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου.

Ο 35χρονος ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα με σπίρτα. Κάτοικοι της περιοχής, που είδαν το συλληφθέντα να καίει τα ξερά χόρτα, ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Μάχη δίνει η Πυροσβεστική
Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, στην Πάπαρι Αρκαδίας, στο Μαλανδρίνο Φωκίδας και στο Κυλιόμενο Ζακύνθου.

- Στη Ζάκυνθο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ελικόπτερο.
- Στη Ναύπακτο: 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
- Στην Αρκαδία επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
- Στο Μαλανδρίνο, 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί με απόφαση του γγ. Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη του Δήμου Τριπόλεως.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ