Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: Εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης μέσα από την τέχνη


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΣΤΡΟΝ και η συγγραφέας ΕΥΑ ΛΙΑΝΟΥ – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, παρουσίασαν το βιβλίο:

«Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης»

Η παρουσίαση έγινε με μια εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης μέσα από την τέχνη που ικανοποίησε μικρούς και μεγάλους που την παρακολούθησαν.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ Γεράσιμος Κουρούκλης, ανέλυσε τις δράσεις της ΜΚΟ ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και ενεργοποίησης της κοινωνίας για την κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων σε τομείς όπου η πολιτεία φαίνεται ανεπαρκής.

Η υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ Πελίνα Θεοδοσίου, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο των παππούδων μέσα στην οικογένεια και στην ευεργετική σχέση παππούδων -εγγονιών.

Για το βιβλίο και την προσφορά των ηλικιωμένων στην ανατροφή των παιδιών μίλησε η Σέβη Τηλιακού, συγγραφέας – στιχουργός.

 
Η συγγραφέας Σοφία Στεκουλέα, ανέλυσε τα μηνύματα που περνάει η Εύα Πετροπούλου μέσα από το παραμύθι της.

Η Νεφέλη Καλογεροπούλου, εκπαιδευτικός τόνισε τη σημαντική προσφορά της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ στην Τρίτη Ηλικία και την ευεργετική σχέση της πρώτης με την τρίτη γενιά.

Αποσπάσματα του παραμυθιού, διάβασαν η Ρίτα Οικονόμου, παιδαγωγός - παιγνιοθεραπεύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ο Ηρακλής Καϊλας, καλλιτέχνης, καθώς και η συγγραφέας του βιβλίου, Εύα Λιανού - Πετροπούλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση θεατρικού έργου βασισμένου στο βιβλίο, σε σκηνοθεσία του Θεοδωρή Βουρνά, με τη μουσική επιμέλεια της Ελένης Τζιαμουράνη και τη συμμετοχή των Ηθοποιών: Ελεάννας Φινοκαλλιώτη, Εμμανουήλ Ζερβάκη και Μάριου Μπούση.

Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ευχαριστεί θερμά τη συγγραφέα Εύα Λιανού – Πετροπούλου και τις Εκδόσεις ΕΝΑΣΤΡΟΝ για τη διάθεση των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου
 που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπέρ των σκοπών της Οργάνωσης.




Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ