Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (178) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (143) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1687) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (197) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1746) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (280) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (42) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (67) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (67) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (98) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (268) ΥΓΕΙΑ (411) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (95) SILVER ALERT (653) TKD (93) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Απαντήσεις από τον Βενιζέλο για το ιδιοκτησιακό της Δωδώνης ζητά με επιστολή του ο Ροντούλης

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο η οποία κοινοποιείται και στον Διοικητή της ΑΤΕ, κ. Θεόδωρο Πανταλάκη, απέστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αστέριος Ροντούλης σχετικά με το μέλλον της «Δωδώνης». Στην επιστολή του ο κ. Ροντούλης, ζητά να διευκρινισθεί από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και της Διοίκησης της ΑΤΕ, το μοντέλο λύσης που προωθείται για την «Δωδώνη». «Πρέπει να γνωρίζει η τοπική κοινωνία και οι κτηνοτρόφοι εάν θα προκηρυχθεί για την “Δωδώνη” ένας ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός ή εάν θα ακολουθηθεί η λογική μιας “ιδιαίτερης διαχείρισης” του ζητήματος, καθόσον τούτο επιτάσσουν οι “ιδιαίτερες συνθήκες” που περιβάλλουν στην συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία», τονίζει στην επιστολή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, αναφέρει ότι το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ ενδιαφέρεται να προωθηθεί μια λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τον κοινωνικό και Ηπειρωτικό χαρακτήρα της επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα θα διαφυλάσσει, ως κόρη οφθαλμού, την απορρόφηση του προϊόντος της ζώνης γάλακτος, για να μην κλυδωνισθεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων.

Η κίνηση αυτή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έρχεται περίπου μια εβδομάδα μετά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχε στα Ιωάννινα με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και συνεταιρισμούς για το θέμα του ιδιοκτησιακού της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη Α.Ε.».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Ροντούλη:

Προς: Υπουργό Οικονομικών
Κον Ευάγγελο Βενιζέλο
κοιν: Διοικητή ΑΤΕ
κον Θεόδωρο Πανταλάκη

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από μια περίπου εβδομάδα, μετέβην στην πόλη των Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητήσω διεξοδικά με ενδιαφερόμενους φορείς και συνεταιρισμούς το ζήτημα της «Δωδώνης».
Στην ακολουθείσασα σύσκεψη, που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, διεφάνη η πραγματική αγωνία της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας και συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης του ανακύψαντος θέματος με την πώληση των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ.
Επειδή, όπως γνωρίζεται, η «Δωδώνη» αποτελεί τον άξονα ευστάθειας για την κοινωνικο – οικονομική φυσιογνωμίας της Ηπείρου και την ευρύτερη κτηνοτροφική πραγματικότητα της χώρας, επισημάνθηκε εκ μέρους μου ότι το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ ενδιαφέρεται να προωθηθεί μια λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τον κοινωνικό και Ηπειρωτικό χαρακτήρα της επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα θα διαφυλάσσει, ως κόρη οφθαλμού, την απορρόφηση του προϊόντος της ζώνης γάλακτος, για να μην κλυδωνισθεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων.
Συνεπώς, κ. Υπουργέ, ήρθε η ώρα να διευκρινισθεί, και από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και της Διοίκησης της ΑΤΕ, το μοντέλο λύσης που προωθείτε για την «Δωδώνη». Με άλλα λόγια πρέπει να γνωρίζει η τοπική κοινωνία και οι κτηνοτρόφοι εάν θα προκηρυχθεί για την «Δωδώνη» ένας ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός ή εάν θα ακολουθηθεί η λογική μιας «ιδιαίτερης διαχείρισης» του ζητήματος, καθόσον τούτο επιτάσσουν οι “ιδιαίτερες συνθήκες” που περιβάλλουν στην συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία.
Είμαι απολύτως στην διάθεσή σας για μια πληρέστερη ενημέρωση επί του θέματος, αναμένοντας από την πλευρά σας έγγραφες διευκρινίσεις για τον χειρισμό της προαναφερθείσας υπόθεσης, που καιρό τώρα ταλανίζει τους Ηπειρώτες και πυροδοτεί κλίμα αστάθειας στο σύνολο της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Με εκτίμηση
Αστέριος Ροντούλης
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & ΤροφίμωνΔημοσίευση σχολίου