Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Πριν τα Χριστούγεννα η Ενιαία Ενίσχυση στους αγρότες

Στην Κατερίνη βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2011, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ, Αστ. Ροντούλης προσκεκλημένος της Νομ. Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. Πιερίας σε μια –διευρυμένη λόγω της κυβερνητικής θέσης – κομματική συγκέντρωση. Ο κ. Ροντούλης μίλησε στην αίθουσα της ΕΑΣ Πιερίας και ανακοίνωσε πως η β δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης των αγροτών σε ότι αφορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η διαδικασία ολοκληρώνεται την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, με την παράδοση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της δισκέτας με τα ονόματα των δικαιούχων στην Αγροτική Τράπεζα. Από κει και πέρα είναι αρμοδιότητα άλλων να φροντίσουν ώστε να πληρωθούν οι αγρότες.
Σε ότι αφορά τον αγροτικό τομέα τόνισε πως παρ’ όλα τα προβλήματα είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως σε περιόδους κρίσης ο κόσμος επιστρέφει στον πρωτογενή τομέα στην γεωργία και αυτό είναι θετικό για την νέα γενιά που θέλει να ασχοληθεί με την γεωργία.

Οι δηλώσεις του κ. Ροντούλη
Ο κ. Ροντούλης πριν την ομιλία του δήλωσε στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης:
«Όσον αφορά την μεγάλη ανησυχία για την καταβολή της β δόσης. Την Τρίτη (20-12-2011) η δισκέτα με τα ονόματα των δικαιούχων παραγωγών και θα πάει στην Αγροτική Τράπεζα. Εκεί σταματά η αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αρχίζει η αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών και της Αγροτικής Τράπεζας. Από την πλευρά του κ. Σκανδαλίδη έχει διαμηνυθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ότι θα πρέπει τα χρήματα, άμεσα, να καταβληθούν άμεσα στον αγροτικό κόσμο της χώρας –δηλαδή το υπόλοιπο 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης – προκειμένου η αγορά των Χριστουγέννων να μη βρεθεί σε συνθήκες πάγου. Νομίζω το μήνυμα είναι ευδιάκριτο και πάρα πολύ σαφές. Ευχόμαστε να μην συμβεί».

Για το ενδεχόμενο των εκλογών ο κ. Ροντούλης δήλωσε:
«Οι εκλογές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μετά από έναν, δύο, τρεις, τέσσερις μήνες, κάποτε θα γίνουν.. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Έχουμε τελειώσει με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις επιτέλους!
Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ήταν αυτές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Από το 1974 μέχρι τις 11-11-2011 η χώρα κυβερνήθηκε από τέτοιου είδους κυβερνήσεις και είδαμε που φτάσαμε. Τι θα γίνει λοιπόν οψέποτε γίνει η εκλογική αναμέτρηση; Θα τελειώσουμε με τον δικομματισμό και θα ανοίξει ένας νέος κύκλος συνεργατικών κυβερνητικών δομών. Άρα λοιπόν η παρούσα κυβέρνηση λειτουργεί ως προπομπός των εξελίξεων αυτών που στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δούμε. Ίσως είναι μια ευεργεσία για τον ελληνικό λαό τέτοιου είδους εξελίξεις»
Για την ωριμότητα των πολιτικών στελεχών των κομμάτων να συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο δήλωσε:
«Πρέπει να ωριμάσουμε. Νομίζω πως ήλθε η ώρα – τουλάχιστον για κάποιους μήνες – να αφήσουμε τις μικρόψυχες, μικροκομματικές απόψεις και αντιλήψεις και να προτάξουμε το πραγματικό εθνικό συμφέρον. Έχουμε χρόνο να αρχίσουμε να «ξαναφαγωνόμαστε» κομματικά μεταξύ μας. Προς στιγμήν να τα αφήσουμε αυτά στο περιθώριο να βρούμε ποια πράγματα μας ενώνουν, να βρούμε σε ποια πράγματα , μίνιμουμ, συμφωνούμε και να τα κάνουμε πράξη προωθώντας την ευημερία του ελληνικού λαού. Έχουμε καιρό για να κάνουμε τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις είτε στη Βουλή είτε εκτός Βουλής. Προς στιγμήν ας πρυτανεύσει η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία και επιτέλους το εθνικό συμφέρον»

πηγή: pierialife.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ