Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: «Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που... μας ανέθρεψαν!» Συνεχίζουμε και το 2012!

Η Γραμμή Ζωής, αποδεικνύοντας οτι η εθελοντική προσφορά και η κοινωνική ευαισθησία μπορούν να λειτουργούν μακριά από την καιροσκοπική λογική της εν μέσω εορτών δημιουργίας εντυπώσεων, συνεχίζει για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων προς άπορους ηλικιωμένους.
Χάρη στη στήριξη των απλών πολιτών, των εθελοντών και των χορηγών μας, το επισιτιστικό πρόγραμμα της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής ανακούφισε 110 ηλικιωμένους που χρειάζονται άμεσα τη βοήθειά μας. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου 2012, με τις παρακάτω δράσεις:
- Την Πέμπτη, 26.01.2012, εργαζόμενοι και εθελοντές της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής επισκέφθηκαν το Δήμο Μεγαρέων και παρέδωσαν τρόφιμα σε 40 ηλικιωμένους ως μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης προς εκείνους που μας ανέθρεψαν.
- Τη ίδια ημέρα, κούτες γεμάτες με ζυμαρικά, όσπρια, γάλατα, φρυγανιές, καφέ και άλλα τρόφιμα, παραδόθηκαν στο ΚΗΦΗ του Δήμου Κρωπίας προσφέροντας μια μικρή ανάσα ανακούφισης σε 35 άτομα της 3ης Ηλικίας.
- Την Παρασκευή, 27.01.12, 35 κούτες με ζυμαρικά, όσπρια, γάλατα, φρυγανιές, καφέ και άλλα τρόφιμα, παραδόθηκαν στο ΚΗΦΗ του Δήμου Ελευσίνας, και διανεμήθηκαν σε ισάριθμους ηλικιωμένους που είχαν ανάγκη.
Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μας έχουν επηρεάσει όλους και ακόμα περισσότερο την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά. Είδαν δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και εντεινόμενη βία με αποτέλεσμα την - σε πολλές περιπτώσεις - πλήρη αίσθηση μοναξιάς και αδυναμίας.
Στη συγκυρία αυτή, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, αισθάνεται ότι η κοινωνία, με όλες τις δομές της, πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς. Είναι τώρα κάτι περισσότερο από αναγκαίο να στρέψουμε το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας στους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και συμπολίτες μας για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά τους.
Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ προχώρησε σε μια ακόμη δράση με σκοπό να νιώσουν οι ηλικιωμένοι πως η κοινωνία στέκεται δίπλα τους. Ξεκινήσαμε πιλοτικά ένα Επισιτιστικό Πρόγραμμα (συγκέντρωση & διανομή προϊόντων) με το μήνυμα:

«Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που... μας ανέθρεψαν!»

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και υλοποιείται σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα ΚΑΠΗ των αντίστοιχων Δήμων.
Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται με την ουσιαστική συνδρομή των εταιριών: Coca – Cola Τρία Έψιλον, GREEKPOL, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Super market, Ζυμαρικά Μέλισσα – Κίκιζας, KONBA A.E.B.E. – Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, Teleperformance Hellas, CRETA FARMS, ΝΗΡΕΥΣ, ΑΒΕΝΚΟ ΑΕ, Ξενοδοχείο ΜΙΝΩΑ και café – bar restaurant Malibu, ΕΛΟΜΑΣ και LIDL. Εταιρείες που αποδεικνύουν την υψηλή αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης.
Συγκινητική είναι και η ανταπόκριση των πολιτών στην ανοιχτή πρόσκληση προσφοράς που απευθύναμε. Απλοί καθημερινοί άνθρωποι, προσφφέρουν ό,τι μπορούν (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, κονσέρβες, γάλα) από το υστέρημά τους για την ενδυνάμωση του προγράμματος.
Η συγκέντρωση και διανομή τροφίμων για εκείνους που… μας ανέθρεψαν συνεχίζεται και το 2012, με τη χορηγική συνδρομή των εταιρειών και την πολύτιμη συμπαράσταση απλών πολιτών! Μας χρειάζονται ΟΛΟΥΣ κοντά τους! Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε!
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 ή στο 210 6990885.
Σας χρειαζόμαστε όλους!

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr , communication@lifelinehellas.gr , pelinath@yahoo.gr
http://www.lifelinehellas.gr/ , www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf

• Οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα με το «κόκκινο κουμπί» σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται στους 872.

• Η λίστα αναμονής των ηλικιωμένων που χρήζουν των υπηρεσιών του «κόκκινου κουμπιού» αριθμεί πάνω από 3.500 άτομα.
• Οι εθελοντές γείτονες ανέρχονται στους 800, εκ των οποίων 400 είναι ταυτοποιημένοι με ηλικιωμένους, ενώ 350 είναι σε αναμονή ταυτοποίησης.
• Από την έναρξη λειτουργίας (Απρίλιος 2011) του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων έχουν δημοσιοποιηθεί 42 SILVER ALERTS για ισάριθμους εξαφανισθέντες. Από αυτούς ανευρέθησαν 32, ενώ εκκρεμούν ακόμα 10 αναζητήσεις.
• Mεγάλος είναι ο αριθμός κλήσεων των πολιτών προς την Εθνική Γραμμή SOS 1065 που παρέχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, για καταγγελία περιστατικών κακοποίησης και για περιστατικά ψυχολογικής υποστήριξης.

Σε αυτόν τον αγώνα ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύτιμη! ALPHA BANK 364 – 002101 – 094963 EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/296156 - 39

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ