Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Απαράδεκτη πρακτική που πρέπει να σταματήσει χαρακτηρίζει ο Ροντούλης το ειδικό τέλος της ΔΕΗ που καλούνται να πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη πρακτική που πρέπει να σταματήσει, διαφορετικά θα προκαλέσει χαοτικές αντιδράσεις στον πληττόμενο αγροτικό κόσμο. Ελπίζω η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να ακούσει τις εκκλήσεις μου και να σταματήσει την παρανομία. Προσωπικά, δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν μπορώ να ανεχθώ μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων από τη θέση του υφυπουργού». Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Α. Ροντούλης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑγροΤύπου για το θέμα του ειδικού τέλους της ΔΕΗ.
Ο ίδιος παραδέχεται ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα. «Ενώ ο Νόμος 4021/2011 εξαιρεί από το ειδικό τέλος τις εγκαταστάσεις που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, παρανόμως ζητείται από κτηνοτρόφους που δεν έχουν αγροτικό τιμολόγιο (δηλαδή από το 90% των κτηνοτρόφων) η καταβολή του γνωστού “χαρατσιού”», μας αναφέρει ο υφυπουργός.
Και καταλήγει: «Προσωπικά, δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν μπορώ να ανεχθώ μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων από τη θέση του υφυπουργού. Ελπίζω, την ύστατη ώρα, να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να πράξουν τα δέοντα με τη αναμενόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ