Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Νίκος Μαρούλης: «Δεν ξέρω αν το καλοκαίρι θα υπάρχουν ταχύπλοα και για ποιο διάστημα»


Συνέντευξη στο naxosnow.gr, έδωσε ο διαχειριστής της δημοφιλέστερης ελληνικής ιστοσελίδας για την ακτοπλοΐα, Nautilia.gr, συμπατριώτης μας Νίκος Μαρούλης.
Ο κ. Μαρούλης μας ενημέρωσε για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική επιβατηγός ναυτιλία καθώς από την μία πλευρά, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει μειωθεί η επιβατική κίνηση και από την άλλη πλευρά οι τιμές του πετρελαίου καθιστούν ασύμφορα τα δρομολόγια. Ως εκ τούτου, σχολίασε ότι δεν είναι σίγουρος αν θα υπάρχουν ταχύπλοα, και για ποιο διάστημα, το φετινό καλοκαίρι.
Ήδη, σημείωσε ο κ. Μαρούλης, έχουν γίνει περικοπές δρομολογίων τόσο στην γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος, καθώς το πλοίο δεν φεύγει από τον Πειραιά την Κυριακή και διανυκτερεύει στην Μύκονο το Σάββατο, όσο και στην γραμμή της Παροναξίας, καθώς δεν γίνεται το Σαββατιάτικο πρωινό δρομολόγιο από Νάξο (όπως συνέβαινε και πέρυσι).
Για την Νάξο δήλωσε αισιόδοξος λόγω της δρομολόγησης του Super Ferry II (αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα δρομολόγια) και του Blue Star Delos «το οποίο είναι σαν ένα πλοίο ακόμα..».
Οι εταιρείες, τόνισε, βλέπουν με διαφορετικό μάτι την Νάξο καθώς απευθύνεται στον οικογενειάρχη.
Έντονη κριτική άσκησε στον σχεδιασμό των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων καθώς δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των νησιών.
Δεν θα έπρεπε να ξεκινούν και να καταλήγουν στην Σύρο καθημερινά, πρόσθεσε, και δεν εξυπηρετούν το διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου.
Οι άγονες γραμμές πρέπει να ξανασχεδιαστούν και τότε θα έχουμε σύνδεση με την Κρήτη, την Ρόδο και την Μύκονο.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του κ. Νίκου Μαρούλη:
http://web.naxosnow.gr/?p=4945&fb_source=message



Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 4 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα