Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Συνολικά 23 βουλευτές για το ΠΑΣΟΚ και 21 βουλευτές για την ΝΔ «κόστισε» η κρίσιμη ψηφοφορία του Μνημονίου ΙΙ καθώς τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησαν σε διαγραφές όσων πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή και καταψήφισαν.


Αναλυτικά, το Μνημόνιο ΙΙ πέρασε με ευρεία πλειοψηφία 199 βουλευτών. Αναλυτικά, ψήφισαν 278 βουλευτές :

Επί της αρχής :
119 ΝΑΙ, 74 ΟΧΙ, ΠΑΡΩΝ 5

Επί των άρθρων:
Αρθρο 1: ΝΑΙ 190, ΟΧΙ 83, ΠΑΡΩΝ 5
Αρθρο 2: ΝΑΙ 201, ΟΧΙ 74, ΠΑΡΩΝ 3
Αρθρο 3: ΝΑΙ 199, ΟΧΙ 74, ΠΑΡΩΝ 5
Αρθρο 4: ΝΑΙ 202, ΟΧΙ 74, ΠΑΡΩΝ 2

Ποιοι είναι οι 22 βουλευτές που διέγραψε το ΠΑΣΟΚ



Ο κ Παπανδρέου διέγραψε όσους είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρόν επί της αρχής.
Οι βουλευτές που διεγράφησαν είναι:
Βάσω Παπανδρέου, Σπύρος Κουβέλης, 'Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασάρας Κυριακή Τεκτονίδου Χάρης Καστανίδης Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννακης, Θόδωρος Παραστατίδης, Αλεξάνδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μάτατζιν, Ηλίας Θεοδορίδης, Γιάννης Αμοιρίδης Χρήτος Μαγκούφης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι 9 που διαφοροποιήθηκαν σε επιμέρους διατάξεις του ν/σ θα κληθούν σε απολογία με ισχυρό ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Πριν την ψηφοφορία ο βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης υπέβαλε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Διεγράφησαν από την ΚΟ του ΛΑΟΣ Βορίδης και Γεωργιάδης


Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης τους βουλευτές Μάκη Βορίδη και 'Αδωνη Γεωργιάδη μετά την απόφαση τους να υπερψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση και να μην συνταχθούν με την γραμμή του κόμματος που απείχε από την ψηφοφορία.

Άμεση διαγραφή των «ανταρτών» από τον Σαμαρά


Εκτός της Κ.Ο. της ΝΔ έθεσε άμεσα, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τους βουλευτές που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ο κος Σαμαράς παρέπεμψε μάλιστα το σύνολο των βουλευτών αυτών στην επιτροπή δεοντολογίας, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, όπως και τον βουλευτή Πάνο Καμμένο, που είχε διαγράψει μόνο από την Κ.Ο..
Ολόκληρη η επιστολή Σαμαρά:
"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, Ά Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Ά Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά."
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας»

Τι δήλωσε ο Παπαδήμος


Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας από το βήμα της Βουλής τόνισε πως η ψηφοφορία είναι ιστορικής σημασίας από την οποία θα εξαρτηθεί η χρηματοδότηση της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Μάλιστα πρόσθεσε πως “από μοιραία πλάνη, λιποψυχία ή λάθος απόφαση μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε παρατεταμένη χρεοκοπία”.
κόμη παρουσίασε τις συνέπειες που θα έχει μία καταψήφιση της συμφωνίας: «Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε. Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια, προκαλώντας ανεξέλεγκτο οικονομικό χάος και κοινωνική έκρηξη”.
Ο πρωθυπουργός καταδίκασε τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας.
“Οι βανδαλισμοί δεν έχουν θέση σε μία Δημοκρατία. Όταν έλθει η ώρα, ο υπέρτατος κριτής, ο λαός, θα αποφανθεί”, κατέληξε.

















Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ