Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ο πρώτος "τζάμπα μάγκας" έτοιμος να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό...

Την υπερψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του νέου Μνημονίου, κίνηση που αναμένεται να τον επαναφέρει στις τάξεις της «γαλάζιας» παράταξης, προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς ο διαγραφείς από τη Ν.Δ. βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, μιλώντας στη «metro». «Ο πολιτικός πρέπει να ζει την πραγματικότητα και να αποφασίζει στη δεδομένη στιγμή με τα ρεαλιστικά γεγονότα», τονίζει με νόημα και προσθέτει: «Το κύριο κριτήριο με το οποίο εγώ θα αποφασίσω στις επόμενες ψηφοφορίες (για τους εφαρμοστικούς νόμους) είναι πως αυτή τη δύσκολη ώρα είναι απαραίτητη μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
- Πληροφορούμαστε πως επιστρέφετε στις τάξεις της Ν.Δ. Ποιοι λόγοι σάς οδήγησαν στην αλλαγή στάσης;
Οι τελευταίες δέκα ημέρες ήταν κοσμοϊστορικές για το μέλλον της χώρας. Είχαμε μια πολύ σημαντική ψηφοφορία την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, κατά την οποία διακυβεύονταν πάρα πολλά πράγματα. Σε ό,τι με αφορά, ψήφισα «όχι» γιατί αυτό εκείνη τη στιγμή μου υπαγόρευε η συνείδησή μου ότι εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδος, την οποία βάζω πιο πάνω απ' όλα. Τα θετικά που προέκυψαν από αυτό το «όχι» το δικό μου και άλλων συναδέλφων οδήγησαν σε τρία πράγματα: Πρώτον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστω και καθυστερημένα, εγκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, τον κ. Σόιμπλε. Δεύτερον ήταν ότι βοήθησε καθοριστικά στο να αφυπνιστεί το φιλελληνικό κίνημα στο εξωτερικό και σε όλη την Ευρώπη.
Τρίτον, αμέσως, και πολύ ορθά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την απαίτησή μας να γίνουν εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα. Στοιχείο που ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο εγώ ψήφισα «όχι» στη δανειακή σύμβαση, επειδή τα όποια μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε μετά τις εκλογές και κατά την προεκλογική περίοδο θα εξηγούσαμε στους πολίτες τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ο πολιτικός όμως πρέπει να ζει την πραγματικότητα και να αποφασίζει στη δεδομένη στιγμή με τα ρεαλιστικά γεγονότα. Τώρα, μία εβδομάδα μετά, έχουμε μια καινούργια πραγματικότητα.
Η δανειακή σύμβαση είναι νόμος του κράτους - δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς - και έρχονται κάποιοι νόμοι στη συνέχεια. Το κύριο κριτήριο με το οποίο εγώ θα αποφασίσω στις επόμενες ψηφοφορίες είναι πως αυτή τη δύσκολη ώρα για τη χώρα μας είναι απαραίτητη ανάγκη να έχει μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόεδρο και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
- Έχει ενημερωθεί η ηγεσία του κόμματος για την αλλαγή της στάσης σας;
Ο πολιτικός πρέπει να έχει ανοιχτούς ορίζοντες. Πρέπει να ζυγίσει όλα τα δεδομένα και να αποφασίζει ό,τι είναι καλύτερο για το συμφέρον του τόπου. Θεωρώ, όπως είναι τώρα η κατάσταση, ότι πρέπει να προκύψει όσο γίνεται συντομότερα μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά. Συζητάμε με όλα τα στελέχη, σε όλη την πυραμίδα του κόμματος και όλοι είναι γνώστες του τι γίνεται.
- Η Ν.Δ. δηλαδή δεν πρέπει να πάει κατακερματισμένη και να επιστρέψουν όλοι οι διαγραφέντες;
Θα είναι μια σημαντική αναμέτρηση. Πιστεύω ότι από τη μεγάλη κεντροδεξιά, αστική, λαϊκή, πατριωτική παράταξη, που λέγεται Ν.Δ., δεν πρέπει να λείψει κανείς από αυτό το προσκλητήριο, γιατί κανένας δεν περισσεύει. Και αυτό θα είναι το κριτήριό μου στην ψηφοφορία της Πέμπτης.
- Πιστεύετε ότι η επανασυσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια για κατάκτηση της αυτοδυναμίας;
Πεποίθησή μου είναι ότι, αν πάμε όλοι μαζί και ενωμένοι, θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία. Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την πιο επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων δύο ετών που είχαμε, με τον Γιώργο Παπανδρέου. Επομένως, χρειάζεται μια ισχυρή νωπή λαϊκή εντολή για καθαρή λύση και αυτή την προοπτική μπορεί να τη δώσει μόνο η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά.
- Πάντως αν κάποιοι σας κατηγορήσουν ότι κάνετε «κωλοτούμπα», τι θα απαντήσετε;
Θέλω να σας πω ότι πάντοτε κινούμαι στο αξιακό τρίγωνο «Ελλάδα, Νέα Δημοκρατία και, στο τελευταίο, το προσωπικό μου συμφέρον».

Έτοιμος λοιπόν να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους για την εφαρμογή του νέου μνημονίου, που ... καταψήφισε, είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Τζηκαλάγιας!
Προφανώς, η συνείδησή του, που του υπαγόρευσε ότι το "όχι" στο νέο μνημόνιο "εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας, την οποία βάζει πάνω από όλα", ... άλλαξε γνώμη ή μουγγάθηκε...
Υπενθυμίζουμε οτι στην Κ.Ο. της Ν.Δ. πριν την κρίσιμη ψηφοφορία ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ξεκάθαρα: "Είναι αυτονόητο ότι θέτω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Σε τέτοια θέματα η παράταξη είναι μια γροθιά", ενώ αναφερόμενος σε όσους σήκωσαν την αντιμνημονιακή σημαία είχε υπογραμμίσει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εκλεγούν ξανά, αλλά ούτε το όνομά τους σε ψηφοδέλτιο δεν θα δουν. Ανέφερε χαρακτηριστικά τότε: "τσάμπα μάγκες, και τσάμπα επαναστάτες δεν θέλω για υποψηφίους".  
Αναρωτιόμαστε: Αν δεν είναι "τσάμπα μάγκας" (για μια μέρα) αυτός που καταψηφίζει το μνημόνιο, αλλά ψηφίζει τα μέτρα εφαρμογής του, τότε ποιος είναι; Αν δεν είναι "τσάμπα μάγκας" (για μια μέρα) αυτός που σηκώνει την αντιμνημονιακή σημαία, αλλά στηρίζει το μνημόνιο για να κερδίσει μια θέση στα ψηφοδέλτια, τότε ποιος είναι;
Σημειώνουμε οτι ο κ. Τζηκαλάγιας, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον συνέντευξη, ΔΕΝ δήλωσε οτι έκανε λάθος ψηφίζοντας "όχι" στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο ...




Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ