Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, όταν παρενέβη στη συζήτηση για την ψήφιση του πρώτου εφαρμοστικού νόμου, ο πρόεδρος της ΝΔ. Η ομιλία του κ. Σαμαρά, που δεν ήταν προγραμματισμένη, και η επίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως στα κόμματα της Αριστεράς, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου και του ΚΚΕ.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε με την ψηφοφορία να «κλείσουμε οριστικά το "θλιβερό κεφάλαιο" των τελευταίων δυόμιση ετών» και «να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία με τις εκλογές».
Σε μια δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στην Αριστερά ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και στέλνοντας μήνυμα και προς τους διαγραφέντες βουλευτές, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να στηρίξει την νέα δανειακή σύμβαση.
Μάλιστα, συνεχίζοντας την κλιμάκωση της φραστικής του επίθεσης προς τα κόμματα της αριστεράς, είπε ότι ευθύνονται για πολλές από τις κακοδαιμονίες της σύγχρονης Ελλάδας, ενώ στηρίζουν ακόμη και σήμερα τα πρότυπα του παρελθόντος που απέτυχαν ιστορικά.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» κάνοντας λόγο για «ύπουλη προπαγάνδα» εκείνων που επιμένουν στον ισχυρισμό αυτό.
«Πρώτα απ' όλα, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ» είπε και καταλόγισε ευθύνες και στην Αριστερά «η οποία νομίζει ότι η ίδια είναι τάχα υπεράνω κριτικής και η οποία 'καταγγέλλει' τα πάντα, χωρίς ποτέ να προτείνει τίποτε».
«Όμως, η γενική καταγγελία δεν είναι Πολιτική. Είναι εμμονή. Και στην περίπτωσή μας είναι και πολύ υποκριτική εμμονή. Διότι, αν η Αριστερά ψάχνει 'κακούς' για να καταγγείλει, καλό θα είναι να κοιτάξει και λίγο στον καθρέφτη της» είπε, αιτιολογώντας πως στήριξε καταστάσεις νοσηρές και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα, «μαζί με το ΠΑΣΟΚ βάλθηκε να διώξει του Κινέζους από τον Πειραιά» είπε, ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα, πρωτοστάτησε και στην υπεράσπιση του ασύλου παρανομίας στους Πανεπιστημιακούς χώρους, και στις καταλήψεις σχολείων κλπ.
«Γι' αυτό καλά θα κάνει να μην μας κουνάει το δάχτυλο» τόνισε ο κ. Σαμαράς «γιατί εμείς βλέπουμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε. Εκείνοι ποτέ δεν είδαν τα δικά τους τραγικά σφάλματα. Κι ακόμα τα υπερασπίζονται με φανατισμό».
Για την κριτική όσων μιλούν για αλλαγή στη στάση του κόμματός του ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως «πολιτική είναι να βλέπεις κάθε φορά πιο μακριά, αλλά και να βοηθάς τη χώρα σου να βγει από τα δύσκολα. Αν δεν βλέπεις πιο μακριά από τους άλλους, δεν κάνεις πολιτική, αλλά κι αν δεν βοηθάς τη χώρα σου να βγει από τα δύσκολα, πάλι δεν κάνεις πολιτική».
«Το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε ότι δεν βλέπει μακριά. Διατηρεί τα ανακλαστικά του στη μανούβρα για το σήμερα, αλλά εμφανίζει πάντα το εκάστοτε κομματικό του όφελος ως δημόσιο συμφέρον. Κι έτσι χαντάκωσε τον τόπο μακροχρόνια. Τώρα πια χαντάκωσε και τον εαυτό του. Η Αριστερά δεν βλέπει μακριά και δεν βοηθά τη χώρα. Είναι παγιδευμένη στις εμμονές της και περιορίζεται να καταγγέλλει ανέξοδα όλους τους άλλους. Αλλά εμείς, στην κεντροδεξιά παράταξη, δίνουμε κάθε φορά εξετάσεις πόσο μακριά βλέπουμε, αλλά και πόσο βοηθάμε τη χώρα μας κάθε στιγμή» .
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να «βγάλουμε - μια για πάντα - την Ελλάδα από το κάδρο της κρίσης και να τη φέρουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη».
Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε της στρατηγικής επιλογής του κόμματός του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και να στηρίξει την νέα δανειακή σύμβαση, απαντώντας έτσι στην κριτική που του ασκείται γι' αυτή, επισημαίνοντας την εντελώς διαφορετική συγκυρία του Μαϊου του 2010 με την σημερινή.
Τόνισε ότι με το σημερινό Μνημόνιο συμφωνίας κουρεύεται το χρέος, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής, κόβονται τα επιτόκια και οι τόκοι των επομένων ετών και απομακρύνεται η χρεοκοπία - η επιστροφή στη δραχμή - και η εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους εταίρους της ενώ επεσήμανε πως «πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης ο πολιτικός. Ούτε είναι Κασσάνδρα ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σημασία δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη. Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση».

Βενιζέλος: Είστε ο βασικός εκπρόσωπος της αμφιθυμίας
«Άχαρη και ατελέσφορη προσπάθεια συνεχούς διαφοροποίησης που δεν οδηγεί πουθενά, μόνο σε παλαιοκομματικό και δημαγωγικό λόγο» καταλόγισε, αμέσως μετά, στον πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ζοφερή» την «πρόταση» της Αριστεράς και απευθύνθηκε προς τους πολίτες για να πει ότι εκείνοι είναι που ακούν, αξιολογούν και επιλέγουν, και οι οποίοι, αν και ταλαιπωρημένοι, θα επιλέξουν σωστά.
Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Σαμαρά ότι είναι ο «βασικός εκπρόσωπος της αμφιθυμίας» αιτιολογώντας πως έκανε δύο αλλαγές στη στρατηγική του, «υιοθέτησε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τώρα στρέφεται, επιτέλους, προς την Αριστερά με την οποία συνέπλεε στην μυωπική κριτική του κατά του μνημονίου».
«Δεν πείθει ο πρόεδρος της ΝΔ. Η βαθύτερη αιτία που είναι δύσπιστοι οι εταίροι μας είναι γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει ο κ. Σαμαρας και η ΝΔ. Η συνεχής παλινωδία, η αβεβαιότητα και η αλλαγή στρατηγικής δεν μπορεί να διασφαλίσει την πορεία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
«Θέλουν μια εθνική στρατηγική» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να ζητήσει «ας συνεννοηθούμε επιτέλους, χρειάζεται να λέμε την αλήθεια και να κοιτάμε τον λαό στα μάτια».
Ο κ. Βενιζέλος αντέστρεψε την κριτική που άσκησε ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση Παπανδρέου αναφέροντας πως από το 2008 έχει αρχίσει η ύφεση τότε που κυβερνούσε η ΝΔ και προσθέτοντας πως αν υπήρχε στοιχειώδης διορατικότητα και αίσθηση ευθύνης με λίγες κινήσεις η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την ζώνη που αναγκαστήκαμε να μπούμε από το 2010 και μετά.
Πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην ιστορική διαχρονική ευθύνη για την κατάσταση της χώρας και, όπως είπε, έγιναν λάθη και τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Σαμαράς να κρατήσει την όρεξή του γιατί - όπως είπε - το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ποιος θα κυβερνήσει, καταλογίζοντάς του «παραδοσιακή, παλαιοκομματική και αδιέξοδη ματαιοδοξία». Ανέφερε δε πως το θέμα της αυτοδυναμίας που έθιξε ο κ. Σαμαράς δεν εναρμονίζεται με τις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα.
Τέλος ο κ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές ότι τα πράγματα είναι και θα είναι δύσκολα. «Τώρα αποκτούμε μεν ένα ασφαλές πλαίσιο αλλά θέλει δουλειά, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλήθεια και συναίνεση» είπε, προσθέτοντας «αλίμονο αν η χώρα ξανακυλήσει στον αδιέξοδο δρόμο της κλασικής παλαιοκομματικής προσέγγισης».

ΚΚΕ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί εκτελείτε τα εργατικά δικαιώματα
Στον τόνο κινήθηκε η απάντηση του ΚΚΕ που εξαπολύει τα βέλη του τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ που μαζί διαμόρφωσαν "το αστικό πολιτικό σύστημα που εξαπατά το λαό και εκτελεί τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα".
"Για την κρίση και το χρέος, για την βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ευθύνεται το σύστημα και ο «ευρωμονόδρομος» που υπηρετεί το δικό σας κόμμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Όλες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις τις λάβατε συναινετικά, πράγμα που σήμερα κάνετε ξετσίπωτα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.
Μαζί εντάξατε τη χώρα στην ΕΟΚ - ΕΕ , στο ΝΑΤΟ, από κοινού διαμορφώσατε το κράτος, άλλοτε με κρατικοποιήσεις, από το 1974, και άλλοτε με ιδιωτικοποιήσεις ώστε να στηρίζει τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας.
Μαζί διαμορφώσατε το αστικό πολιτικό σύστημα που εξαπατά το λαό και εκτελεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ διαμορφώσατε την εργατική αριστοκρατία που ηγείται στη ΓΣΕΕ και υπηρετεί το σύστημά σας και όχι τους εργάτες. Είστε το ίδιο υπόλογος, όσο και το ΠΑΣΟΚ και οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σας τιμωρήσουν το ίδιο σκληρά με την ψήφο και την πάλη τους".

ΛΑΟΣ: Λάθος μέρα για να επιτεθείτε στο ΚΚΕ
Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Αυτό που ψηφίζετε σήμερα θα το βρείτε στην κάλπη. Το βράδυ των εκλογών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα αναγκαστούν να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι με το νέο μνημόνιο, που είναι προϊόν εκβιασμού και συσχετισμού δυνάμεων, όπως είπε, θα επιβληθούν τον Ιούνιο πρόσθετα μέτρα ύψους 5 δισ., ικανοποιώντας έτσι την απόλυτη κυριαρχία της κ. Μέρκελ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι το περιεχόμενο και το ύφος των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου έδειξαν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ότι υπάρχει «σημαντική ύφεση αξιοπιστίας».
«Υπάρχουν τριών ειδών ομιλητές. Αυτός που μιλάει με σημειώσεις, αυτός από στήθους και αυτός που μιλάει από στήθους και διαβάζει από κείμενο. Αυτή ήταν η περίπτωση του κ. Σαμαρά σήμερα. Δεν πίστευε αυτά που έλεγε. Έπρεπε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέκρινε παράλληλα τον κ. Σαμαρά γιατί όπως είπε, «βρήκε λάθος μέρα, την μόνη μέρα που δεν έπρεπε, να επιτεθεί ξαφνικά στο ΚΚΕ, επειδή ο γιος του βουλευτή Σπύρου Χαλβατζή, έγραψε κατά του κόμματος στο οποίο υπήρξε μέλος».
Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης, έκανε λόγο για προσπάθεια των Μέσων Ενημέρωσης να επιβάλλουν ως μονόδρομο μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αποδράσει από αυτό το σάπιο σύστημα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Κυψέλη: Εξαφάνιση ηλικιωμένης - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την Κυψέλη. Η Ιφιγένεια Τζάμου, 83 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Κυψέλη, στην Αθήνα, το πρ...
    Πριν από 8 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα