Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αστέριος Ροντούλης: "Να πάρετε πίσω τα εισοδηματικά όρια για τους Τρίτεκνους και Πολύτεκνους, κύριε Υπουργέ!"

Να αποσύρει τη διάταξη για τη μείωση του εισοδηματικού ορίου για τα πολυτεκνικά επιδόματα κάλεσε τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης.
Ο κ. Ροντούλης, στη συζήτηση στη Βουλή για τον Εφαρμοστικό Νόμο αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, απευθυνόμενος με παρέμβασή του προς τον κ. Λοβέρδο, του είπε:
"Σας θυμίζω οτι, όταν περάσατε το εισοδηματικό όριο των 55.000 για τα επιδόματα των Τριτέκνων και Πολυτέκνων, σας είπα οτι δεν πρέπει να επιμείνετε και σας ρώτησα τι θα γίνει αν σε λίγο καιρό αποφασιστεί να κατέβει κι άλλο αυτό το όριο. Τότε μου απαντήσατε οτι "αυτά δε γίνονται κύριε Ροντούλη". Να λοιπόν που το όριο αυτό έρχεστε τώρα να το κάνετε 45.000! Σε λίγο καιρό μέσα, το όριο πέφτει κατά 10.000 ευρώ! Και σας ρωτάω: Τι θα γίνει αν αύριο αποφασίσετε να πάει στις 35.000;"
"Έχετε δίκιο..." απάντησε ο κ. Λοβέρδος, για να συνεχίσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, οτι τον ικανοποιεί που η αναγνώριση από τον Υποργό οτι έχει δίκιο, αλλά "Το δίκιο πρέπει να αποτυπωθεί στο νόμο κύριε Υπουργέ". Συνεχίζοντας ο κ. Ροντούλης, ανέπτυξε την ανάγκη και την υποχρέωση, σ΄θμφωνα με το Σύνταγμα, στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει τη σχετική διάταξη.
Ο βουλευτής Λάρισας, πρότεινε μάλιστα δύο δημοσιονομικά ισοδύναμα σε αντικατάσταση της εξοικονόμησης πόρων που υποτίθεται οτι επιτυγχάνεται με την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων:
1. Να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση από την κυρία Διαμαντοπούλου με την οποία οι μαθητές να υποχρεούνται να επιστρέφουν στο τέλος της χρονιάς τα σχολικά βιβλία, ωστε αυτά να χρησιμοποιούνται από τους επόμενους. "Θα εξοικονομήσουμε 50 εκατομμύρια ευρώ, κύριε Υπουργέ, περισσότερα από αυτά που εξοικονομούνται με την επίμαχη διάταξη", είπε ο βουλευτής.
2." Τα πολιτικά κόμματα πήραν από τον κρατικό προϋπολογισμό το 2011, 54 εκατομμύρια ευρώ, κύριε Υπουργέ. Γιατί δεν περικόπτουμε αυτές τις δαπάνες;"
"Ας καθίσουμε να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα, κύριε Υπουργέ. Αποσύρετε τη διάταξη!" κατέληξε ο κ. Ροντούλης

http://blue-force-blog.blogspot.com/2012/02/blue-force-blog_28.html

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και ποιό παιδί θα μπορέσει να διαβάσει από ένα χρησιμοποιημένο βιβλίο που είναι γεμάτο σημειώσεις και γραμμές;
Γιατί δεν λέτε, πως θα πήξετε στο χρήμα στην ανακύκλωση βιβλίων διότι το βάρος σε τόνους θα είναι επικερδές;
Ο σύζυγος της εν λόγο κυρίας, κέρδισε 4 εκατ. ευρώ από εκτύπωση μαθητικών cd, λες και όλοι οι μαθητές έχουν υπολογιστή σπίτι τους. Από έναν μαύρο στις παραλίες να τα αγόραζαν, πιο φτηνά θα τους έβγαιναν.
Και άλλα πολλά......

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ