Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Παραιτήθηκε ο Αστέριος Ροντούλης

Την παραίτησή του υπέβαλε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου. Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση υφυπουργού μετά την παραίτηση χθες του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου.

Στην επιστολή παραίτησή του, ο κ. Ροντούλης αναφέρει πως θεωρεί την παραμονή του στην κυβέρνηση ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα και αφού ευχαριστεί τον κ. Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δηλώνει ότι εκτιμά και σέβεται το πρόσωπό του.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν. Σε επιστολή του εξάλλου προς τον Πρωθυπουργό γνωστοποιούσε πως είναι στη διάθεση του οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑ.Ο.Σ.
«Εάν θελήσει ο Πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. θα μείνουν, εγώ δεν θα επέμβω», είχε πει ο κ. Καρατζαφέρης για το θέμα της παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση, καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με τοποθέτηση τεχνοκρατών στο κυβερνητικό σχήμα.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε στον Guardian πως από τη στιγμή που ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν στηρίζει τη δανειακή συμφωνία, είναι λογικό να υπάρξει ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την έγκριση της συμφωνίας των νέων μέτρων έχει μετατεθεί για τις 18.00, την ώρα που συνεχίζονται τα ρήγματα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης των μέτρων.
Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος αναβλήθηκε για το Σάββατο το πρωί, ενώ νωρίτερα την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός, μία μέρα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Γιάννη Κουτσούκου.
Σε εξέλιξη εν μεταξύ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα. Σκανδαλίδη.
Την απόφασή της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε εξάλλου και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρωην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Μιλένα Αποστολάκη, καθώς όπως αναφέρει σε δήλωσή της, είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στη ΝΔ

Και στη ΝΔ όμως, μπροστά στον κίνδυνο διαρροών κατά την ψήφιση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές. «θα τα δούμε όλα αυτά στην αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ» (σ.σ. ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 20.00) αρκέστηκε να πει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 
πηγή: NAFTEMPORIKI.GR

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ