Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

GPO: ΝΔ 19,4% - ΠΑΣΟΚ 13,1%

Εκλογές τον Απρίλιο θέλει η πλειοψηφία των πολιτών


Μεγάλη πτώση της εκλογικής δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων και μετατόπιση μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων προς τα κόμματα της αριστεράς δείχνει η δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμού του Mega.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 19,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ που λαμβάνει ποσοστό 13,1%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη έρχεται τρίτο κόμμα με 12% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 0,8%.
Το 62,2% των πολιτών θεωρεί ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο σε αντίθεση με το 32,4% που κρίνει ότι πρέπει να γίνουν αργότερα.
Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 63,1% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, ενώ διαφωνεί μόνο το 30,3% που επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Οι αρνητικές απόψεις για την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου φτάνουν στο 52,4% ενώ οι θετικές στο 43,2%.
Στο ανοιχτό ερώτημα (δηλ. χωρίς αναφορά σε ονόματα) "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό μετά τις εκλογές", οι απαντήσεις ήταν: 20% Αντώνης Σαμαράς, 16,5%  Ευάγγελος Βενιζέλος, 6,3% Λουκάς Παπαδήμος, 5,6% Φώτης Κουβέλης, 4,8% Αλεξης Τσίπρας, 3% Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ το 9,7% έδωσε άλλες απαντήσεις.



Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα