Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΝΔ+ΠΑΣΟΚ=35% - ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ




Στην πρώτη μέτρηση μετά την εκλογή του Ευ.Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ από την πέμπτη θέση ανέβηκε στην δεύτερη θέση με 12,5%. Η ΝΔ προηγείται με 10 μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», που κυκλοφορεί την Πέμπτη, διαπιστώνει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό. (Διαβάστε ολόκληρη την δημοσκόπηση)
Η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με 10 μονάδες και συγκεντρώνει ποσοστό 22,5%. Ακολουθούν στην δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 12,5% αντίστοιχα και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη λαμβάνει το 11,5% της προτίμησης και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου το 11%.
Αξιοσημείωτη είναι και η πτώση του ΛΑΟΣ που συγκεντρώνει 3%, δηλαδή ακριβώς πάνω στο όριο για την είσοδο του στη Βουλή. Αντίθετα η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 3,5% και φαίνεται να εισέρχεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,5%, η Δράση 1,0%, το Άρμα Πολιτών 1,5% και άλλο κόμμα 3,0%.
Επτά στους δέκα δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ποσοστό αυτό πριν από ένα μήνα ήταν χαμηλότερο κατά 6 μονάδες.
Επίσης, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 79% εκτιμούν πως η χώρα με την κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση.
Εννιά στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει υψηλότατο ποσοστό δημοτικότητας στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που αγγίζει το 94%। Σε αντίστοιχη μέτρηση για τους ψηφοφόρους της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς φτάνει το 87%.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: real.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα