Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Να χρησιμοποιούν το όπλο τους οι αστυνομικοί ζητά ο Καρατζαφέρης

Αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα ασφάλειας.
«Οι αριθμοί της εγκληματικότητας είναι αμείλικτοι και πρέπει να δούμε κάποιους από αυτούς. Ο αριθμός των ληστειών με εισβολή σε σπίτια έχει αυξηθεί από το 2010 στο 2011, 132% κατά μέσο όρο» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
«Στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, αύξηση 300%! Στη Θεσσαλία, αύξηση 340%! Στην Κρήτη, αύξηση 700%! Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην ουσία δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχουν μπει μέσα κακοποιοί! Χρειάζεται να αλλάξει η νομοθεσία κ. Υπουργέ. Όταν μπαίνει ο ληστής στο σπίτι ή στο μαγαζί σου μπορείς και τον πυροβολείς! Δεν μπορείς εκείνη τη στιγμή να αντιπαραβάλεις τα όπλα για να δεις αν είσαι σε άμυνα. Επίσης, να αλλάξει ο νόμος και για την Αστυνομία. Δεν μπορεί ο Αστυνομικός να περιμένει να τον πυροβολήσουν και μάλιστα με καλύτερα όπλα από τα δικά του, όπως κι εσείς παραδεχτήκατε, και μετά να μπορεί να ρίξει.
Ή θα αποφασίσουμε να αναλάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές θεωρίες θα στερούν ζωές καθημερινά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοϊδης απάντησε ότι «θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους».


πηγή: Ethnos.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ