Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Εκλογή προέδρου από συνέδριο ζητούν επτά υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από συνέδριο και όχι από τη βάση ζητούν με κοινή δήλωσή τους επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, που και στο παρελθόν έχουν αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες, εξαιτίας, όπως τονίζουν, των "έκτακτων συνθηκών της περιόδου".


δείτε κι αυτό: http://blue-force-blog.blogspot.com/2012/02/blue-force-blog_28.html
Εκλογή προέδρου από συνέδριο ζητούν επτά υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ

"Ηρθε η ώρα για τα επόμενα βήματα, τα όποια όμως δεν μπορούν να γίνουν ούτε βασιζόμενα στη «σοφία» της βαρωνίας, ούτε σε προσωπικές στρατηγικές που μπορεί να προκαλέσουν νέες περιπέτειες και δεινά στην παράταξη", αναφέρουν τα επτά κυβερνητικά στελέχη που συνυπογράφουν τη δήλωση.
Πρόκειται για τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη και Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και τους υφυπουργούς Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή, Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα και Υγείας Μάρκο Μπόλαρη.
Οι επτά "διαπιστώνουν" ότι "οι έκτακτες συνθήκες της περιόδου δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί, ελπίζουμε για τελευταία φορά, μια μεγάλη τομή και κατάκτηση στη λειτουργία των κομμάτων που πρώτο το ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε".
Ειδικότερα εξηγούν ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, οργανωτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με μαζικές ψηφοφορίες σε όλη την επικράτεια.
Αφού δηλώνουν ότι μένουν προσηλωμένοι στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και την εμπιστοσύνη τους στη λαϊκή βάση του Κινήματος, προτείνουν ότι "στις παρούσες συνθήκες πρέπει να μετατραπεί η επικείμενη προγραμματική συνδιάσκεψη σε Θεσμικό Συνέδριο Εκλογής νέου Προέδρου".
Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι "σήμερα, όλοι οι υποψήφιοι έχουν ύψιστη υποχρέωση να συνθέσουν και όχι να συνδιαλλαγούν", ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί, ούτε ως "αρχηγικό κόμμα", ούτε ως άθροισμα "προσωπικοτήτων" και "άθροισμα υπογραφών".
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρουν ότι "αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει στον δρόμο της παθογένειας και της καταστροφικής εσωστρέφειας, τότε ο επόμενος Πρόεδρος νομοτελειακά θα ζήσει μόνος με τους «επιτελείς» του, στο άδειο πολιτικά καβούκι της Ιπποκράτους, κινδυνεύοντας να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".
Τονίζουν δε, μεταξύ άλλων, ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να προχωρήσει σε μια διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής ανασύνθεσης με μια νέα καταστατική διακήρυξη για το ιδεολογικό πλαίσιο της προοδευτικής παράταξης, αλλά και τους στόχους για τη χώρα.
Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές, αναφέρουν ότι "με συναίνεση των κομμάτων που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου δεν έγιναν το Φλεβάρη και έχουν μετατεθεί" και πως "θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση".
Επιπλέον, κάνουν λόγο για "ευθύνες δεκαετιών και γενεών οι οποίες όμως έχουν ονοματεπώνυμο", οι οποίες "είναι ξεκάθαρες για όσους κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες υπηρετώντας το πελατειακό κράτος, την μηχανική συσσώρευσης χρέους και την ατολμία. Για αυτούς που επέλεξαν την ασφάλεια της «ακινησίας» από τις επώδυνες και δύσκολες επιλογές, μεταφέροντας την ευθύνη στις επόμενες γενιές".

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ.GR

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ