Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΕΛΠΕ: Ενας ακόμη σύμμαχος της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

Έναν ακόμη συμπαραστάτη βρήκε η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, στη συνεχή προσπάθεια να στέκεται δίπλα στους ηλικιωμένους και να υποστηρίζει την αξιοπρεπή και ασφαλή τους διαβίωση.

Σε μια πράξη κοινωνικής ευθύνης απέναντι στις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες προχώρησαν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και των θυγατρικών ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.

Η απόφασή τους να μην πραγματοποιήσουν φέτος τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και να μην αποστείλουν επιχειρηματικά δώρα σε συνεργάτες, ώστε τα χρήματα αυτά να διατεθούν σε φορείς που υποστηρίζουν ευπαθείς ομάδες, για την ενίσχυση του έργου τους, είναι μια απόφαση ευαισθησίας και κοινωνικής προσφοράς.

Σε μια σεμνή τελετή, όπως άρμοζε στην περίσταση, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ κ. Γεράσιμος Κουρούκλης παρέλαβε από το Δ.Σ. του Ομίλου και το Σωματείο Εργαζομένων την οικονομική ενίσχυση, μαζί με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων φορέων.

Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Όμιλο ΕΛΠΕ και κυρίως τους εργαζόμενους, για την αναγνώριση του έργου της υπέρ των ηλικιωμένων και την ουσιαστική συνεισφορά τους στη συνέχιση των Δράσεων και προγραμμάτων μας για την υποστήριξη της ευαίσθητης αυτής ομάδας.

Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, έχει μόνο εμφανείς πόρους και στηρίζεται αποκλειστικά στις προσφορές χορηγών και πολιτών και στην εθελοντική βοήθεια των ενεργών μελών της κοινωνίας μας.



Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail:pelina-communication@lifelinehellas.gr
www.lifelinehellas.gr  
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf



·         Οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα με το «κόκκινο κουμπί» σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται στους 882.
·         Η λίστα αναμονής των ηλικιωμένων που χρήζουν των υπηρεσιών του «κόκκινου κουμπιού» αριθμεί πάνω από 3.500 άτομα.
·         Οι εθελοντές γείτονες ανέρχονται στους 800, εκ των οποίων 400 είναι ταυτοποιημένοι με ηλικιωμένους, ενώ 350 είναι σε αναμονή ταυτοποίησης.
·         Από την έναρξη λειτουργίας (Απρίλιος 2011) του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων έχουν δημοσιοποιηθεί  46  SILVER ALERTS για ισάριθμους εξαφανισθέντες. Από αυτούς ανευρέθησαν 33, ενώ εκκρεμούν ακόμα 13 αναζητήσεις.
·         Mεγάλος είναι ο αριθμός κλήσεων των πολιτών προς την Εθνική Γραμμή SOS 1065 που παρέχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, για καταγγελία περιστατικών κακοποίησης και για περιστατικά ψυχολογικής υποστήριξης.

Σε αυτόν τον αγώνα ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύτιμη!                                                     
ALPHA BANK 364 – 002101 – 094963           
 EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/296156 - 39





Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ