Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη»

«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» είναι το όνομα του νέου κόμματος που ανακοίνωσαν στην Αίγλη του Ζαππείου οι πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης. Πρόεδρος του κόμματος αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Χάρης Καστανίδης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Οπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος.

Στόχος της, όπως σημειώνεται, είναι να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη»

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζεται η ανάγκη εφαρμογής ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης, το οποίο θα ανατρέπει τη συλλογιστική της μονόπλευρης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης και θα προωθεί την πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων που αντιρροπούν τον αρνητικό προσανατολισμό του Νέου Μνημονίου.

Το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης θα συνοδεύεται από πολιτικές που προωθούν την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και του κράτους, τη βιώσιμη ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη, μια εθνική στρατηγική σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και συμμαχίες για μία προοδευτική Ευρώπη.

Στο νέο πολιτικό φορέα καλούνται να συμμετάσχουν «αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων».

«Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για κάτι καλύτερο», καταλήγει η ανακοίνωση.


πηγή: ΕΘΝΟΣ.GR

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ