Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


Την θεσμοθέτηση του αγροτικού ατυχήματος ζήτησε ο Ροντούλης
Μεταφέροντας το πάγιο αίτημα των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης, επανέφερε το θέμα της θέσπισης του αγροτικού ατυχήματος κατά τα πρότυπα το εργατικού ατυχήματος. Ειδικότερα απευθυνόμενος στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Αστέριος Ροντούλης τόνισε τα εξής:
«Είναι γεγονός ότι τα αγροτικά ατυχήματα είναι πολύ περισσότερα από τα εργατικά ατυχήματα. Παρόλα αυτά οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι ασφαλισμένοι των άλλων ταμείων. Έστω ότι ένας αγρότης υφίσταται ένα θανατηφόρο ατύχημα. Η σύζυγός του δεν έχει τις ίδιες παροχές με αυτές που δίδονται από τα άλλα ταμεία. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι και στην περίπτωση ενός μη θανατηφόρου ατυχήματος, ο αγρότης δεν παίρνει κάποιο επίδομα μέχρι να επανέλθει στην εργασία του, όπως δικαίως λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι στα άλλα ταμεία.
Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η Ελληνική Πολιτεία δυστυχώς βάζει σε δεύτερη μοίρα τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και αυτό είναι προφανές ότι έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση στους αγρότες που παλεύουν καθημερινά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα να επιβιώσουν.
Κλείνοντας την ομιλία του στη βουλή, ο Λαρισαίος βουλευτής τόνισε τα παρακάτω:
«Υπήρξε υπόσχεση του ιδίου του πρώην Πρωθυπουργού του κ. Παπανδρέου ότι θα προχωρούσε στη θεσμοθέτηση του εν λόγω μέτρου, δηλαδή της θέσπισης του αγροτικού ατυχήματος κατά τα πρότυπα του εργατικού ατυχήματος. Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στον αγροτικό κόσμος της χώρας και γι’ αυτό καλώ τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να υλοποιήσει την δέσμευση, ιδιαίτερα τώρα που στρέφεται όλο και περισσότερος κόσμος στην αγροτιά».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ