Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

6 προτεραιότητες για τη Β’ Αθήνών της Άννας Καραμανλή

Της Άννας Καραμανλή
Δημοσιογράφος – υπ. βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών

Με αυτήν την καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων της Β΄ Αθήνας, ξέρω πως δεν «ανακαλύπτω τον τροχό». Αξιολογώ όμως μαζί με τους κατοίκους που συνομιλώ καθημερινά στις γειτονιές της Β Αθήνας τα 6 σημαντικότερα προβλήματα-προτεραιότητες.
Αυτά που πρέπει να ασχοληθούν όσοι έχουν την τιμή να εκπροσωπήσουν τον κόσμο της στο ελληνικό κοινοβούλιο.
6 προβλήματα που για να βρουν λύση πρέπει στις 6 Μαϊου η χώρα να γυρίσει σελίδα.
Να προχωρήσει στην ανανέωση.
Και τα προβλήματα αυτά θα λυθούν μόνο όταν η κοινωνία μπει στο προσκήνιο. Θα λυθούν μαζί με την κοινωνία.
Ανεργία:
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το ποσοστό ανήλθε στο 20.9% (Νοέμβριος 2011). Το νούμερο αφορά τους επίσημα εγγεγραμμένους άνεργους στον ΟΑΕΔ, ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε και τους εργαζόμενους που πλέον εργάζονται με πολύ μειωμένο ωράριο και αποδοχές.
Παράνομη Μετανάστευση:
Οι περισσότεροι από τους περίπου 300 παράνομους μετανάστες που περνούν καθημερινά τα σύνορα του Έβρου, καταλήγουν στην Περιφέρεια Αττικής. Τα προβλήματα που δημιουργούν είναι γνωστά: Ανασφάλεια, κίνδυνοι δημόσιας υγείας, καθαριότητα, ναρκωτικά, κοινό ποινικό έγκλημα, πορνεία, λαθρεμπορία, βανδαλισμοί.
Καθαριότητα-Διαχείριση απορριμμάτων:
Η εικόνα , ιδιαίτερα σε γειτονιές της Β Αθηνών μιλάει από μόνης της. Οι κάδοι δεν επαρκούν και η ανακύκλωση δεν υφίσταται. Τελευταία είναι αντιληπτός και ένας ιδιότυπος κανιβαλισμός των συστημάτων ανακύκλωσης, των πράσινων κάδων, από μετανάστες που αποσυνθέτουν ό,τι βρουν, τα φορτώνουν σε καρότσια και τα προωθούν σε «άγνωστα μέρη». Μια διαδικασία με περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και οικονομικές, καθώς συνιστά μια μορφή παραεμπορίου.
Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις:
Τα λουκέτα αποτελούν τη νέα καθημερινότητα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην ευρύτερη Αττική. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης οδηγεί σε κλείσιμο μαγαζιών, απολύσεις, ανεργία, επιπλέον μείωση κατανάλωσης. Το ΕΒΕΑ έχει ήδη ζητήσει άμεσες αναπτυξιακές παρεμβάσεις προκειμένου να δοθούν κίνητρα για να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις. Είναι μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί προκειμένου οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να συνεχίζουν να αποτελούν τον συνδετικό ιστό της αγοράς και της κοινωνίας.
Συγκοινωνιακές Υποδομές:
Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στη Β Περιφέρεια Αθηνών. Υπάρχει ανάγκη συγκοινωνιακής διασύνδεσης με το κέντρο, πιο συχνών δρομολογίων, αλλά και μείωσης του κόστους του εισιτηρίου.
Ελεύθεροι χώροι:
Ειδικά για Δήμους της επιβαρυμένης Δυτικής Αττικής όπως οι Αγ. Ανάργυροι, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Γαλάτσι, ο Ταύρος, το Μοσχάτο και το Καματερό η δημιουργία ελεύθερων χώρων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και πάγιο αίτημα των κατοίκων τους.Έξι μήνες μετά την εξαγγελία του ΥΠΕΚΑ, η υλοποίηση του προγράμματος έχει βαλτώσει, οι απαραίτητες διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει και το πρόγραμμα παραμένει στα χαρτιά. Είναι πραγματικά παράδοξο ενώ οι πόροι του Πράσινου Ταμείου είναι διαθέσιμοι να μην διοχετεύονται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, εξαιτίας αδυναμιών, καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

πηγή: politis-gr.com

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ