Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Οικονομικός Εθνικισμός»

Προτάσεις, με κεντρικό θέμα «Νέος Εθνικός Προσανατολισμός», κατέθεσε , σε ομιλία του, που παρακολούθησαν 2500 νεοδημοκράτες,  ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Βάση του «Νέου Εθνικού Προσανατολισμού» αποτελεί ο «Οικονομικός Εθνικισμός» αλλά και ρηξικέλευθες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της ακρίβειας, της εγκληματικότητας, καθώς και για τη δημιουργία επενδύσεων, που έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Ν. Κακλαμάνη:

-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Θα πρέπει να ανατραπεί, πλήρως, το οικονομικό και παραγωγικό αλλά και καταναλωτικό μοντέλο της χώρας. Η Ελλάδα εισάγει το 80% από γεωργικά, κτηνοτροφικά και βιομηχανικά προϊόντα, ενώ εξάγει μόλις το 20%. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί, ώστε να επιτευχθεί η περιβόητη ανάπτυξη.
Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, απαιτείται, να υπάρξει σωστή πανεπιστημιακή εκπαίδευση και έρευνα, που θα κατευθύνει την οικονομία στη χρήση καινοτομιών για τη παραγωγή γεωργικών, βιομηχανικών κ.α. προϊόντων.
Έτσι, σε βάθος χρόνου, οι εξαγωγές μας θα είναι περισσότερες από τις εισαγωγές και η Ελλάδα θα στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις.

-ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

α)Να δίδεται το επίδομα ανεργίας, ως επιδότηση, σε πρότυπες παραγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσλαμβάνουν νέους άνεργους και θα παράγουν προϊόντα, καλύπτοντας τις εξαγωγές αλλά και τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς. Το κίνητρο για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα είναι, εκτός των άλλων, η μείωση της φορολογίας κατά το ήμισυ.
Έτσι, θα υπάρχει διαρκής και δημιουργική απασχόληση για το εργατικό προσωπικό, ενώ ο επιχειρηματίας θα πρέπει να διατηρεί, τουλάχιστον το 70% όσων έχουν εργαστεί με συνέπεια, για το χρόνο της επιδοτούμενης ανεργίας.
β)Όσοι είναι άνεργοι άνω των 55 ετών, επειδή δυσκολεύονται να βρουν εργασία, να καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους μέχρι τη συνταξιοδότηση τους αλλά και να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφόσον έχουν ήδη 7.500 ένσημα.

-«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΔΑΝΕΙΩΝ

α)Η χρονική διάρκεια των στεγαστικών δανείων να ανέρχεται μέχρι 99 χρόνια (lease όπως Αγγλία), ανεξάρτητα από την ηλικία του δανειολήπτη, με τη μεταφορά της υποθήκης στους κληρονόμους και δυνατότητα αποπληρωμής στο μέλλον, εφόσον το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες.
β)Να πληρώνεται ένα ενοίκιο βασισμένο στο 3% της αντικειμενικής αξίας, γι’ αυτό το διάστημα.
γ)Να «κουρευτούν» τα δάνεια, ανάλογα με την οικονομική απώλεια που έχει ο δανειολήπτης από τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
δ)Να υπάρξει νόμος διαχρονικής ισχύος για τη μη εκποίηση της πρώτης κατοικίας.

-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

α)Πρόσληψη αστυνομικών όχι μέσω των Πανελλαδικών αλλά με Ειδικές εξετάσεις.
β) Για τη λαθρομετανάστευση: 1)Άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών με κάθε νόμιμο μέσο, 2)Αναθεώρηση του «Δουβλίνο II», 3)Φύλαξη των συνόρων από τη FRONTEX και τον Στρατό, ιδιαίτερα από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία θα πρέπει να πιεστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να υπογράψει συμφωνία επαναπροώθησης όσων λαθρομεταναστών μπαίνουν στην Ελλάδα από τα εδάφη της. 4)Ίδρυση Υπουργείου Μετανάστευσης, 5)Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλεται να συνεισφέρει οικονομικά, με αύξηση των κονδυλίων από το Μεταναστευτικό Ταμείο.

- ΠΑΤΑΞΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Οικονομικός έλεγχος των εταιρειών, που ανήκουν στους ίδιους ομίλους και ανεβάζουν εικονικά τις τιμές των προϊόντων, με αποτέλεσμα να είναι υψηλότερες, κατά 30%-40%, απ’ ότι π.χ. στη Γερμανία.

-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Πρέπει να γίνουν κρατικές επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές. Η δομή των κρατικών αυτών εταιρειών θα πρέπει να στηρίζεται σε αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα διοικούνται από ικανούς μάνατζερ και το κράτος θα έχει τη καταστατική πλειοψηφία με 33% τουλάχιστον (υγιής κρατικός καπιταλισμός).

-ΥΓΕΙΑ

α)Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πρέπει το συντομότερο, να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να εξασφαλίζει στους πολίτες, στις οικογένειες, στις γυναίκες και στα παιδιά, τον γιατρό «πρώτης επαφής».
β)Τα οικονομικά ζητήματα μπορούν να λυθούν με μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Ιατρικών συλλόγων.
Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς τα φαρμακεία, τους ιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές και τα εργαστήρια, εντός τριών (3) μηνών και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του.

-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΑΟΖ

Μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ θα αποτελέσουν τα αποθέματα υδρογονανθράκων, που η Ελλάδα θα ελέγχει εφόσον εφαρμοστεί νέος γεωστρατηγικός σχεδιασμός, με ταυτόχρονη χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ.
Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει, να ενώσει τις δυνάμεις με το Ισραήλ, τη Ρωσία και τη Κίνα, που αποτελούν ισχυρούς και ανερχόμενους παίκτες στη διεθνή σκηνή.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ