Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Μετατρέπουν τους εφοριακούς σε οικονομικούς εκτελεστές υποστηρίζει σε άρθρο του ο Αστ. Ροντούλης, υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ. Το άρθρο του κ. Ροντούλη αναφέρει τα εξής:

Παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά από τα προεκλογικά μπαλκόνια προς άγραν ψήφων, η αλήθεια είναι ότι αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση ο ελληνικός λαός θα στενάζει στα γκισέ των εφοριών.
Έρχεται φοροκαταιγίδα τέτοιου μεγέθους που, μάλλον, θα μετατρέψει την πραγματική οικονομία σε κρανίου τόπου. Μάλιστα, οι δυο συγκυβερνώντες, μαζί με την τρόϊκα, ήδη έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο μετάλλαξης των προϊσταμένων των εφοριών της χώρας σε αληθινούς φοροκυνηγούς.
Συγκεκριμένα, εάν οι διευθυντές των εφοριών θέλουν να παραμείνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, θα πρέπει αν υπογράψουν τα περιώνυμα συμβόλαια αποδοτικότητας για 12 ή 18 μήνες, βάσει των οποίων θα δεσμεύονται να αυξήσουν τους φορολογικούς ελέγχους κατά 300% και τα έσοδα κατά 120% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Επιπροσθέτως, οι υπεύθυνοι των ΔΟΥ πρέπει να υπολογίζουν και να βεβαιώνουν ΦΠΑ από μόνοι τους, σε όσους παραλείψουν να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ κάποιο μήνα, και να υπολογίζουν με τεκμαρτό τρόπο τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με συγκριτικά στοιχεία, ασχέτως των φορολογικών δηλώσεων, ενώ βεβαίως οι κατασχέσεις περιουσίας οφειλετών και συνυπόχρεων θα καταστούν πρακτικές ρουτίνας.
Κι αν ο στόχος της κλιμάκωσης των ελέγχων κατά 300% μοιάζει ανέφικτος, λόγω της οργανικής διάλυσης και της υποστελέχωσης των Εφοριών, ο στόχος της άντλησης των εσόδων που εισπράττει το κράτος από φόρους φαντάζει εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
Πως θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα όταν καθημερινά η αγορά «ξεβράζει’ επιχειρηματικά ράκη και ανθρώπινα δράματα λόγω κρίσης ρευστότητας; Πως μπορεί να επιτευχθεί ο διπλασιασμός των φορολογικών εσόδων σε συνθήκες οδυνηρής ύφεσης; Πως θα μπορέσουν οι εφοριακοί να ικανοποιήσουν τους στόχους των συμβολαίων αποδοτικότητας, όταν ο ελληνικός λαός έχει πενιχρές πια δυνατότητες απόδοσης φόρων;
Βεβαίως, για όλα αυτά ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο III δεν είπε κουβέντα. Όμως, οι τροϊκανοί δανειστές θέλουν να δουν «αίμα», πράγμα που σημαίνει ότι η οικονομική σφαγή των πολιτών είναι προ των πυλών. Οι επιτελείς των ΔΟΥ, υφιστάμενοι απάνθρωπες πιέσεις και απειλές, θα μετατραπούν σε σύγχρονο Ηρώδη και θα σφαγιάζουν άνευ οίκτου νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, που θα οδηγήσουν την οικονομία σε συνθήκες σιβηρικού πάγου, για να πάρουν τα λεφτά τους οι δανειστές-δυνάστες της χώρας, ο ΛΑΟΣ αντιδρά με συγκεκριμένη πρόταση.
Για πέντε χρόνια θα παύσει η καταβολή των τοκοχρεολυσίων στους δανειστές μας, προκειμένου αν επιβιώσει και ανακάμψει η ελληνική αγορά και οικονομία. Εν συνεχεία, και αφού κατά την διάρκεια της πενταετίας αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύγχρονο κρατικό μηχανισμό με τις δέουσες μεταρρυθμίσεις, θα αποδίδουμε στους δανειστές μας ετησίως 10 δις ευρώ, για να μην θεωρηθούμε διεθνείς μπαταχτσήδες.
Μόνος έτσι η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και ο πολίτης αν διασώσει την αξιοπρέπεια και το όποιο βιοτικό επίπεδο της οικογενείας του. Εάν, δε, κάποιος αντιτείνει ότι η πρόταση αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο της εξόδου από την Ε.Ε. και το ευρώ, θα τον προτρέψουμε να μην τρομοκρατείται τόσο εύκολα από τους ευρωλιγούριδες, καθώς μια αποβολή της Ελλάδας από την Ε.Ε, και το ευρώ δεν φαντάζει πιθανή εξέλιξη, λόγω των τεραστίων οικονομικών και γεωπολιτικών κινδύνων που επισύρει για τους δυνατούς και το τραπεζικό κατεστημένο της ευρωένωσης.
Θέλει σύνεση, φρόνηση και τόλμη η ελευθερία. Πάντως, όχι εθελόδουλους προσκυνημένους τύπου Βενιζέλου και Σαμαρά.

ΠΗΓΗ: tirnavosnews.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 13 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα