Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ο ΛΑ.Ο.Σ στο πλευρό των πολυτέκνων

Τη στιγμή που η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο γηροκομείο, τη στιγμή που τα φέρετρα είναι περισσότερα από τις κούνιες, είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να αναγάγουν το δημογραφικό ζήτημα ως απόλυτη προτεραιότητα στην πολιτική τους ατζέντα. Με την Ελλάδα να βρίσκεται εν μέσω πληθυσμιακών βομβών, αφού όλοι οι βαλκάνιοι γείτονές μας σημειώνουν υψηλούς ρυθμούς γεννήσεων, αλλά και απέναντι στον πληθυσμιακό μπαμπούλα εξ ανατολών που ακούει στο όνομα Τουρκία, είναι βέβαιο ότι  ως χώρα δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.


Αλήθεια, πώς θα κάνουμε αυτή τη νέα οικονομία, την οποίαν ευαγγελίζονται όλοι; Με ένα έθνος γερόντων; Πώς θα στελεχωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξει αυτή η περιβόητος αμυντική επάρκεια; Με τους γέροντες; Πώς θα ενισχυθούν τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία, όταν έχει αλλάξει στην εργασιακή πυραμίδα η αναλογία μεταξύ συνταξιούχων και εργαζομένων; Τα παραπάνω είναι ερωτήματα που χρήζουν άμεσης και πειστικής απάντησης.

Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος, αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει το ελληνικό αίμα θα πρέπει να σταματήσει αμέσως η εθνοκτόνα πολιτική που εφάρμοσαν επί δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ.. Οι «συνέταιροι» της εθνικής καταστροφής αντί να παραδειγματιστούν από την περίπτωση της Γαλλίας που μετά την ενοποίηση της Γερμανίας πήρε ρωμαλέα μέτρα δημογραφικής ανάπτυξης με συνεχή κίνητρα προς τους πολυτέκνους, κινήθηκαν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και με τη λογική ότι τα παιδιά αποτελούν φορολογικό τεκμήριο, ξήλωσαν σε μια νύκτα το οποιοδήποτε  δίχτυ προστασίας είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια με θυσίες από τον ελληνικό λαό και υπό την ασφυκτική πίεση των πολυτεκνικών οργανώσεων.

Αντίθετα, Ο ΛΑ.Ο.Σ. όλα αυτά τα χρόνια στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των πολυτέκνων και στάθηκε αντίθετος στις απανωτές νομοθετικές ρυθμίσεις που καταργούσαν τα αντίδωρα που οφείλει να παρέχει η Πολιτεία προς τις πολύτεκνες οικογένειες προκειμένου αυτές να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση. Που ήταν ο κ. Βενιζέλος και οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ήταν ο κ. Σαμαράς και οι βουλευτές της Ν.Δ., όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης αλλά και όλοι οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. υπερασπιζόταν τα πολυτεκνικά δικαιώματα; Υπερψήφιζαν τις σχετικές ρυθμίσεις και τώρα τάζουν λαγούς με πετραχήλια επιχειρώντας να υφαρπάξουν την ψήφο των πολυτέκνων κοροϊδεύοντάς τους. Όμως, ας είναι σίγουροι ότι ματαιοπονούν. Δεν κοροϊδεύουν πια κανέναν και στις επερχόμενες εκλογές θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεσμεύεται ρητά και κατηγορηματικά ότι θα παλέψει με όσες δυνάμεις του δώσει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να επανέλθουν οι  κρατικές πρόνοιες  υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών στα επίπεδα που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η λαίλαπα της τελευταίας τριετίας. Βέβαια δεν αρκεί μόνο αυτό. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δημογραφικής ανάκαμψης.

  • Συγκρότηση και λειτουργία δημογραφικού παρατηρητηρίου για να αποτυπώνονται  οι δημογραφικές τάσεις.
  • Συγκρότηση και λειτουργία Ινστιτούτου Δημογραφικής Πολιτικής με ευθύνη της πολιτείας με σκοπό την προβολή των απαραίτητων μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας.
  • Συγκρότηση δικτύου οικογενειακής μέριμνας και αλληλεγγύης σε συνεργασία με την ΚΕΔ και τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ για λήψη μέτρων ενίσχυσης του οικογενειακού προϋπολογισμού σε τοπικό επίπεδο.
  • Διεκδίκηση μέσω της Επιτροπής Περιφερειών ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου δημογραφικής ανάκαμψης.
  • Επενδύσεις και αναπτυξιακά έργα σε περιφερειακές ενότητες που αντιμετωπίζουν έντονα δημογραφικά προβλήματα ιδίως στις νευραλγικές περιοχές της παραμεθορίου. Συγκεκριμένα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με σκοπό τη μείωση της ανεργίας και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις περιοχές αυτές κρίνεται άκρως επιτακτική. Η οικονομική κατάσταση μιας περιοχής επηρεάζει έντονα και τη δημογραφία της και περιοχές που αντιμετωπίζουν το πιο οξύ δημογραφικό πρόβλημα, θα πρέπει άμεσα να αποτελέσουν προτεραιότητα της πολιτείας και να ενισχυθούν μέσω της καθιέρωσης κινήτρων για επενδύσεις, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξησης της γεννητικότητας.
  • Ενίσχυση των επιδομάτων των πολυτεκνικών οικογενειών και ελάφρυνση από τις φορολογικές ή άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις, όποιο και αν είναι το οικονομικό κόστος. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να καταγράφεται ως δαπάνη αλλά μακροπρόθεσμα η ενίσχυση των γεννήσεων οδηγεί σε βιώσιμη ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της χώρας και σε επιτρεπτές αναλογίες ασφαλισμένων-συνταξιούχων με σκοπό την ομαλή λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος. 
Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που ο ΛΑ.Ο.Σ. θα προσπαθήσει να υλοποιήσει με σκοπό την αντιστροφή της δημογραφικής κατρακύλας στην οποία έχει διολισθήσει η χώρα λόγω των ανεύθυνων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Είναι σίγουρο ότι οι πολύτεκνοι με την ψήφο τους  θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τους ανήκουν στέλνοντας το μήνυμα που πρέπει προς όλες τις κατευθύνσεις.


Αστέριος Γ. Ροντούλης
Βουλευτής Λάρισας
Γραμματέας Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.
Παπακυριαζή 30, 41222, Λάρισα
τηλ: 2410 - 621884
fax: 2410 - 621537www.rontoulis.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ