Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (178) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (143) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1687) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (197) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1746) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (280) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (42) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (67) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (67) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (98) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (268) ΥΓΕΙΑ (411) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (95) SILVER ALERT (653) TKD (93) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Ζητούν συμβόλαια με πληρωμή και σε δραχμές!

Και σε δραχμές ζητούν να προβλέπεται να πληρωθούν τα συμβόλαια τους οι tour operator από τους ξενοδόχους σύμφωνα με ένα επιπλέον έγγραφο- ειδοποίηση που στέλνουν σε όσους επιχειρηματίες συνεργάζονται!

Σύμφωνα με τα όσα αποκλειστικά αποκαλύπτει το Flashnews.gr τέτοιες ειδοποιήσεις που μάλιστα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, έχουν έλθει σε όλους τους ξενοδόχους των Χανίων, από tour operator και συγκεκριμένα την TUI που ανήκει σε Ευρωπαικές Τράπεζες, που τους καλεί να προσθέσουν στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει και την αντίστοιχη αξία σε δραχμές...

Σύμφωνα επίσης με το συγκεκριμένο αποκλειστικό έγγραφο που παρουσιάζει το Flashnews.gr η συγκεκριμένη εταιρεία στην διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων με τους ξενοδόχους για την τουριστική περίοδο του 2012, θέλει να είναι κατοχυρωμένη για παν ενδεχόμενο, ακόμη και για έξοδο της χώρας απο το ευρώ !!!Αξίζει να επισημανθεί πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ζητηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς όπως επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο, "Η όποια διαχείρηση του ζητήματος εκτιμούμε ξεφεύγει από τη νομική ή οικονομοτεχνική σφαίρα της επιχειρηματικής απαίτησης ενός τουριστικού οργανισμού, και εμπεριέχει πολιτικές προεκτάσεις που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη."Σύμφωνα επίσης, με τις ίδιες πληροφορίες που μετέφερε στο Flashnews.gr το μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Νίκος Κόρακας, η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκωβρίου, καθώς τέτοιου είδους ειδοποιήσεις έχουν λάβει και ξενοδόχοι εκτός από τα Χανιά, στη Σάμο και τη ΡόδοΕν τω μεταξύ ανάλογες εκκλήσεις- οδηγίες όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς, έχει απευθύνει η TUI και σε ξενοδόχους του Ηρακλείου, που όμως κατόπιν οδηγιών του Δ.Σ του συλλόγου δεν έχουν ανταποκριθεί στην παραπάνω επιθυμία της πολυεθνικής εταιρείας, τουρισμού.Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά πάντως είναι τα όσα δηλώνει στο Flashnews.gr ο εκπρόσωπος της TUI στην Κρήτη κ. Μανόλης Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης σημειώνει ότι η εταιρεία που ανήκει σε ευρωπαϊκές τράπεζες, προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσει τα συμφέροντα της, σημειώνοντας πως "είναι λογικό για μια τέτοια πολυεθνική εταιρεία να προσθέσει αυτή την προσθήκη, καθώς τα όσα συμβαίνουν στη χώρα είναι πρωτοφανή, αφού εμείς οι ίδιοι έχουμε προκαλέσει την τύχη μας."Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό πάντως είναι το ότι η θέση της εταιρείας είναι πολύ συγκεκριμένη σε αυτή την προσθήκη καθώς όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης όσοι ξενοδόχοι δεν την αποδέχονται και δεν υπογράφουν τότε βγαίνουν εκτός παιχνιδιού καθώς η TUI λύνει τη συνεργασία μαζί τους.Εθνικό χαρακτήρισε το όλο θέμα ο πρόεδρος των ξενοδόχων των Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης, "και όχι κάποιων tour ooperator και ξενοδόχων, και σε αυτή τη διάσταση πρέπει να το αφήσουμε."Ο κ. Γιαννούλης σημείωσε την ενέργεια της TUI άστοχη, συμβουλεύοντας τους ξενοδόχους να τηρήσουν μια στάση αναμονής ενώ κάλεσε και την εταιρεία να το πάρει πίσω τονίζοντας πως "εγώ γνωρίζω πως είμαστε στο ευρώ, δεν γνωρίζω κάτι για αλλαγή νομίσματος."

Πηγή: Flashnews.gr
Δημοσίευση σχολίου