Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της χώρας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας των φαρμακοποιών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων.
Επίσης, από σήμερα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Σύλλογου,...
οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε διακοπή εκ νέου της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε χθες γνωστό, ο ΠΦΣ απέστειλε εξώδικο προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα οφειλόμενα προς τους φαρμακοποιούς.
Χθες άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου από τους φαρμακοποιούς και δεσμεύτηκε ότι θα τους παραδοθεί πλάνο αποπληρωμής των χρεών, που φθάνουν το ένα δισ. ευρώ.
Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι θέλουν πρώτα να μελετήσουν το πλάνο με τα χρονικά όρια που θα τεθούν για την αποπληρωμή των οφειλών και μετά θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ