Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (178) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (143) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1687) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (197) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1746) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (280) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (42) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (67) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (67) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (98) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (268) ΥΓΕΙΑ (411) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (95) SILVER ALERT (653) TKD (93) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Η ιταλική Veratour αναστέλλει τις πληρωμές προς τα ελληνικά ξενοδοχεία!

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Η ιταλική Veratour αποφάσισε ξαφνικά να αναστείλλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ‘αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα. Ο λόγος σύμφωνα με την εταιρεία είναι η “σύντομη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη”, οι “αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8”, η “κυβερνητική αστάθεια”, οι “επικείμενες εκλογές” και γενικότερα η κρίση στην Ελλάδα...


Σε επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία (την οποία κοινοποίησε στα ελληνικά ΜΜΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Kolymbia Beach Hotel στη Ρόδο, κ. Δώρος Πιερίδης) ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, αναφέρεται σε δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι και ανακοινώνει ότι “δε θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή, τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή”.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η Veratour έχει παρακολουθήσει προσεκτικά την εξέλιξη της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη χώρα σας τους τελευταίους μήνες και έχει υπάρξει πάντα κοντά στους συνεργάτες της αανπτύσσοντας την επιχείρηση ακόμα και εάν τα σενάρια δεν ήταν πολλά υποσχόμενα, στοιχηματίζοντας στην Ελλάδα ως προορισμός για την αγορά-πηγή μας.

Δυστυχώς, αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες συμπεριλαμβάνοντας τις αποτυχημένες εκλογές, οι οποίες είχαν ως συνέπεια οι Διεθνείς Εταιρείες Αξιολόγησης να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο CCC, μας επιβάλλει να πάρουμε κάποιο χρόνο και να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια, που αφορούν τη χώρας σας.

Όπως αναφέρεται ευρέως σε όλα τα μέσα διεθνώς και όπως συζητείται στο Camp David το τελευταίο Σαββατοκύριακο από την G8, η Ελάδα δε θεωρείται πλέον σταθερή χώρα από καθαρά οικονομικής απόψεως και πολλοί σηξμαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης μελετούν τώρα σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη τις ερχόμενες εβδομάδες.

Από τουριστικής απόψεως όλα τα παραπάνω έχουν παράγει το εμφανές αποτέλεσμα δραματικής μείωσης της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως προορισμό για το ερχόμενο καλοκαίρι. Το χαρτοφυλάκιο κρατήσεων της ιταλικής αγοράς υποδεικνύει μια τεράστια πτώση των κρατήσεων (εξαιτίας όλων των κινδύνων που σχετίζονται με μια πιθανή “αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων” του προορισμού), η οποία σίγουρα δε θα ανακάμψει τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ως Veratour έχουμε αξιολογήσει σε βάθος την οικονομική έκθεση της εταιρείας μας προς όλα τα ελληνικά ξενοδοχεία, η οποία έχει δημιουργηθεί από την αδιάκοπη εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, όσον αφορά στις οικονομικές εγγυήσεις και τις προκαταβολές, οι οποίες αποτελούν πιστώσεις που συνήθως ανακτώνται από πληρωμές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Δυστυχώς, η μεγάλη μείωση των πωλήσεων και ένα πραγματικά αβέβαιο μέλλον μας υποχρεώνουν να σταματήσουμε την αύξηση της οικονομικής έκθεσης και το πιστωτικό όριο που παραδίδεται από τη Veratour σε όλους τους Έλληνες εταιρους της. Για αυτόν το λόγο δε θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολές, τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή.

Η εγγύηση και οι προκαταβολές, οι οποίες σας έχουν ήδη σταλεί μέχρι τώτρα είναι παραπάνω από αρκετές για να καλύψουν τα κόστη που σχετίζονται με την παραμονή όλων των πελατών μας κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομαδας και για να ξεκινήσουν όλες οι λειτουργίες σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα πρότυπα υπηρεσιών μας”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Πιερίδης αναφέρει: “Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού Veratour, η οποία συνεργάζεται κατ‘αποκλειστικότητα με 6-7 ξενοδοχεία στη χώρα μας, έστειλε έγγραφο, με το οποίο κοινοποιεί την αναστολή πληρωμών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επικαλούμενη σύντομη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τις αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, την κυβερνητική αστάθεια, τις ελληνικές εκλογές κ.λπ. Υπάρχουν πληροφορίες ότι όλοι οι ιταλικοί tour operators αναμένεται να πράξουν το ίδιο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, η ανωτέρω μονομερής αναστολή πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία αποτελεί επιλογή της ιταλικής κυβέρνησης”. Μάλιστα, ο Κ. Πιερίδης επισημαίνει ότι την Τετάρτη στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ όλων των μεγάλων tour operators, με σκοπό να αποφασίσουν για το εάν θα ακολουθήσουν την απόφαση της Veratour στην αναστολή πληρωμών προς τα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

πηγή: traveldailynews.gr  (Βίκυ Καραντζαβέλου)
Δημοσίευση σχολίου