Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δε θα είναι εύκολο να ΜΗ μειώσουμε κι άλλο μισθούς και συντάξεις»!...

Μισθοί και συντάξεις θα αποκατασταθούν αφού ολοκληρωθεί το μεσοπρόθεσμο, αλλά έως τότε η κυβέρνηση δεν αποκλείει νέες μειώσεις! Το είπε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.
Τι είπε ο νέος υφυπουργός Εργασίας;
Ότι θα είναι δύσκολο να αποφευχθούν κι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
«Ισχύει η δέσμευση ότι δε θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κι αυτό πάλι δεν είναι πολύ εύκολο. Θα έλεγα το αντίθετο, ότι είναι αρκετά δύσκολο κι αυτό», είπε ο κ. Νικολόπουλος στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. Και πρόσθεσε: «Γιατί θέλει την τεκμηρίωσή του. Οι δικές μας ανταπαντήσεις αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο το πολιτικό πλαίσιο και δεν θα είναι μόνο εκείνες οι ρητορικές κόκκινες γραμμές που κάποιες φορές, όπως έλεγε και ο Κροκίδης, γίνονταν "κόκκινες κορδέλες", αλλά θα είναι επιχειρήματα που θα εδράζονται σε στοιχεία τα οποία δύσκολα κάποιος θα τα αμφισβητήσει».
Τόνισε πως «μετά την εφαρμογή και την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου, εμείς θα προχωρήσουμε στη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων».
Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο ετοιμάζεται μεθοδικά για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ώστε να θέσει τα ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα.
«Έχουμε, ήδη, συγκροτήσει δύο επιτροπές κι ένα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων, για να προετοιμαστούμε. ... Το αυτονόητο κάναμε, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχει το ελληνικό κράτος και σαν υπουργείο, αλλά και με άλλους οργανισμούς οι οποίοι, όντως, είναι σε θέση να μας δώσουν αυτά τα στοιχεία των ισοδυνάμων μέτρων, αλλά και όσα άλλα θέλουμε να αντιπαραβάλουμε στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πηγή: NEWSIT

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ