Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ποιο πολιτικοί ελέγχονται

Σοκ από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews αυτής της Κυριακής με τίτλο "Κατάθεση-φωτιά για 3 υπουργούς!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα,
Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης κατονομάζονται εγγράφως, στην κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, πρώην συνεργάτη του Ι. Καρούζου, για συμμετοχή σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ.
Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρει: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν το σχόλιο του κ. Λιάπη, ο οποίος πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε τη μήνυση.
Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο πρώην υπουργός της Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε τη δική του απάντηση για την κατάθεση που αποκαλύπτει η Realnews αυτής της Κυριακής.
«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».

Σύμφωνα, τώρα, με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με εντολή Σαμαρά, αποστέλλεται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στη Βουλή ο κ. Στουρνάρας, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ελέγχει συνολικά 32υποθέσεις πολιτικών προσώπων -«για την αποκάλυψη και την πάταξη κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής».
Ειδικότερα, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο(32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των 32 πολιτικών προσώπων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο κ. Σαμαράς έκανε την ανάγκη φιλότιμο»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται με κυβερνητική εντολή!
Στη λίστα υπάρχουν 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ, 1 από το ΚΚΕ, 1 από το ΛΑΟΣ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 5 από το ΠΑΣΟΚ!

Δείτε πάντως ποιοι θεωρείται οτι πλούτισαν «περίεργα»…

1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)
2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)
3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α’ Θεσσαλονίκης)
4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)
5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)
8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α’ Πειραιά)
9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)
10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)
11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
12. Γιώργος Τριφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)
13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)
15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)
16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)
17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)
18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β’ Αθηνών)
21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α’ Αθηνών)
22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)
23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ – Ηρακλείου)

24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)

πηγή: REAL, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, tromaktiko

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ