Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Προσοχή στα μηνύματα που λένε οτι κερδίσατε 1,5 εκατομμύριο!

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά το υπουργείο προστασίας του πολίτη, για μηνύματα που αποστέλλονται σε κινητά, τα οποία ανακοινώνουν στους παραλήπτες οτι έχουν κερδίσει χρήματα.Αν πάρετε μήνυμα στο κινητό σας από αποστολέα εξωτερικού που να γράφει ότι κερδίσατε ενάμιση εκατομμύριο, σβήστε το και σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε.

Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει οτι το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες έχουν πάρει αυτό το μήνυμα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτησή τους.

Συγκεκεριμένα στο μήνυμα αναφέρεται: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com»

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καλεί τους χρήστες κινητών :

- να αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό

- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα,

- να μην απαντούν στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία

να ενημερώνουν άμεσα τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr



πηγή: NEWSIT

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ