Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Στους δρόμους από σήμερα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας το απόγευμα.
Στις 18.00 η συγκέντρωση διαμρτυρίας στο Σύνταγμα
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τον γενικότερο συντονισμό της δράσης της με τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα κατά των νέων επαπειλούμενων περικοπών σε μισθούς και κοινωνικές παροχές.
«Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ  στην ανακοίνωσή της.
Εκτός από το συλλαλητήριο της Δευτέρας, η ΑΔΕΔΥ θα μετάσχει στην κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι και στη διοργάνωση δράσεων (όπως για παράδειγμα απογευματινά Συλλαλητήρια) σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, ανάλογα με τις εξελίξεις και στην πορεία προς νέα γενική απεργία.
Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε, επίσης, να πάρει μέρος σε κοινές δράσεις με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ενώ θα μετάσχει στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, τις οποίες ζήτησε χθες με επιστολή της η ΓΣΕΕ.
 
«Θερμή» υποδοχή στη Μέρκελ
 
«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική ,αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν με κινητοποιήσεις στη Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα»,επισημαίνει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και προσθέτει ότι:
«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας ,εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία».

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ