Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ολοκληρωμένο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Γονέων


Ένα  Σεμινάριο εκπαίδευσης επικοινωνιακών δεξιοτήτων για γονείς


Aνακοινώθηκε η έναρξη 2 νέων ομάδων του Ολοκληρωμένου Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Γονέων.
Οι ημερομηνίες έναρξης των ομάδων είναι :
1. Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 ώρα 18.00 - 21.00 και κάθε Τετάρτη.
2. Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 ώρα 15.00 - 18.00 και κάθε Παρασκευή.
Διεύθυνση: Βασ Σοφίας 51 Αθήνα - 1ος όροφος
(λίγα μέτρα από τη στάση του μετρό στον Ευαγγελισμό με κατεύθυνση προς σύνταγμα)

Την εκπαίδευση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια καλύτερη σχέση με τα παιδιά τους αλλά και με όσους αγαπούν και, επιθυμούν να βελτιώσουν την μεταξύ τους επικοινωνία.

Η εκπαίδευση έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα σε σχέσεις μεταξύ :
Γονέων - Παιδιών
Συζύγων
Νέων ζευγαριών
Διευθυντών - Υφισταμένων
Ομάδων εργασίας
Φίλων κλπ.

Ορισμένα σχόλια άπο συμμετέχοντες που παρακολούθησαν προηγουμενά σεμινάρια:

-Πολύ πρακτικό, άμεσα εφαρμόσιμο, διαφωτιστικό. (Μαρια Π. 40 ετών)

-Θα πρέπει όλοι να κάνουν αυτό το σεμινάριο και να εκπαιδευτούν! Το χρειαζόμαστε όλοι επειγόντως! (ως γονέας και ως άνθρωπος γενικότερα). (Αφροδίτη Κ. 38 ετών)

-Πολύ διευκρινιστικό, βοηθητικό και ενημερωτικό. Αξιοποιήσιμο για όλες τις σχέσεις της ζωή μας. (Αντώνης Δ. 45 ετών)

-Πάρα πολύ καλό γιατί σε βάζει να σκέφτεσαι. Βλέπω διαφορετικά τα παιδιά μου. (Γεωργία Μ. 39 ετών)

Δηλώσεις συμμετοχής ως την Δευτερα 12/11/2012

    Περισσότερες πληροφορίες για να δηλώσετε συμμετοχή:

Εκπαιδευτές:  Κωνσταντίνος Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Άννα Μαρία Κυριακοπούλου, Ψυχολόγος


Παραδείγματα που μπορεί να έχετε συναντήσει με τα παιδιά σας:

  • Το παιδί μου ορισμένες φορές δεν θέλει να πάει στο σχολείο.
  • Τι μπορώ να κάνω ενώ μιλάω στο παιδί μου και εκείνο δεν με ακούει.
  • Βλέπω το παιδί μου πολύ συχνά μελαγχολικό ή σιωπηλό και δεν ξέρω πώς να το βοηθήσω.
  • Το παιδί μου,  μιλάει άσχημα και μου δημιουργεί προβλήματα.
  • Διαφωνώ με κάποιες επιλογές του στο διάβασμα, στο ντύσιμο, στις επιλογές των φίλων, στην ώρα επιστροφής στο σπίτι κλπ και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ.
  •  Το παιδί μου, μου  δημιουργεί πρόβλημα και με κουράζει με την ακαταστασία του.
  • Τα παιδιά μου συχνά τσακώνονται μεταξύ τους, μετά μου ζητούν να τους επιλύσω τις διαφορές και δεν ξέρω πώς να αντιδράσω.
  • Το παιδί μου παρουσιάζει επιθετική στάση στο σχολείο.
  • Στο παρελθόν είχα χτυπήσει το παιδί μου, φοβάμαι πως ίσως το επαναλάβω χωρίς να το θέλω, δεν ξέρω όμως πώς να ελέγξω τον εκνευρισμό και την κούραση μου.
 

                      «Οι Γονείς επικρίνονται αλλά δεν εκπαιδεύονται».
   Το Σεμινάριο αφορά σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις αλλά ειδικότερα σε γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών που επιθυμούν να βελτιώσουν την μεταξύ τους επικοινωνία. Αφορά  τον κάθε γονέα  που θέλει να δημιουργήσει μια αληθινή σχέση με τα παιδιά του, η οποία να βασίζεται στο σεβασμό, τη γνησιότητα, τη δικαιοσύνη, την αυτοπειθαρχία.
    Στο Σεμινάριο οι γονείς θα μάθουν τρόπους ώστε να καταλαβαίνουν τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων ή των δυσκολιών των παιδιών τους και να τα βοηθούν ώστε να αναπτύσσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για την επίλυση  τους.
   Μαθαίνουν νέους, δημιουργικούς τρόπους, ώστε να επιλύνουν τις διαφορές ή τις συγκρούσεις τους, αποφεύγοντας τα έντονα ή και δυσάρεστα συναισθήματα που αναδύονται όταν υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες ή αξίες. 
   Παρότι όλοι οι γονείς έχουν ως κίνητρο την αγάπη για τα παιδιά τους, μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένοι τρόποι ανατροφής, η έλλειψη γνώσεων και δεξιοτήτων, επιδρούν αρνητικά στη σχέση Γονέα – Παιδιού, δημιουργώντας μια συναισθηματική απόσταση στη μεταξύ τους σχέση. Τότε παράγεται στο παιδί ένα ψυχικό εμπόδιο του οποίου το αποτύπωμα μπορεί να παραμένει στη διάρκεια και της ενήλικης ζωής του. 
Η σχέση Γονέα – Παιδιού είναι φτιαγμένη για να προσφέρει ευχαρίστηση, ικανοποίηση κι αγάπη και στους δύο. Τώρα μπορούμε να μάθουμε τον τρόπο ώστε να τη ζήσουμε με αυτά τα δώρα.



Σύντομα Βιογραφικά Εκπαιδευτών.
                          
                                           Κωνσταντίνος Νίκου
                                    Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.
 
          HND in Counseling & Psychology – EDEXCEL International U.K
 
                 Συμβουλευτική Διαπροσωπικών Σχέσεων – Γονέων – Ομάδων.
 
Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική & Ψυχολογία στο Mediterranean University College και είναι κάτοχος διπλώματος  HND, από το Edexcel International U.K.
Έχει ειδικευθεί στη Τραυματοθεραπεία με την μέθοδο Brainspotting,  level Ι & ΙΙ από τον Oliver Schubbe,  ιδρυτή του Ινστιτούτου Τραυματοθεραπείας Βερολίνου.  
Έχει ειδικευτεί επίσης σε 2 Θεραπευτικές Προσεγγίσεις (Person-Centered Therapy & Cognitive Therapy), στη Διαγνωστική Ψυχολογία (DSM- IV-TR) & σε μεθόδους διαχείρισης-αντιμετώπισης άγχους.
Έχει εκπαιδευτεί  στη χορήγηση, τη χρήση και την ερμηνεία του Τεστ Προσωπικότητας MMPI-2.
Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής του Σεμιναρίου «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα» & «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δασκάλου από το Gordon Training International και τη Gordon Hellas.
Συνεργάζεται από το 2010 με την Μ.Κ.Ο «Γραμμή Ζωής».
Εργάζεται ιδιωτικά σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.
 


          
          Άννα Μαρία Κυριακοπούλου
MSc, Social  Psychology, Group Analytic Psychotherapist, Accredited   Parent  Effectiveness Trainer, Accredited  EMDR  Practitioner
 
Είναι απόφοιτος του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος  Μaster of Science στην Κοινωνική Ψυχολογία, από το London School  of  Economics and Political Science της Μεγ. Βρετανίας.
 Έχει ολοκληρώσει  πενταετές μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχαναλυτών Ομάδας (Group Analytic  Psychotherapy),  και  τετραετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διάγνωσης και Αξιολόγησης της Προσωπικότητας, μέσω Ψυχομετρικών Τεστ.
Έχει ειδικευτεί στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR & Brainspotting level Ι&ΙΙ.
Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων από τη Gordon Training International και Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της EMDR Hellas που ανήκει στην EMDR Europe  Association για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος στην Ελλάδα.
Κάτοχος άδειας ασκήσεως Επαγγέλματος και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων  (ΣΕΨ).
Έχει ειδικευτεί μέσω διεθνώς πιστοποιημένων εκπαιδεύσεων, στην αντιμετώπιση και θεραπεία του ψυχικού τραύματος, ενηλίκων εφήβων και παιδιών καθώς και στην παροχή ειδικευμένης παρέμβασης σε  άτομα  που έχουν αντιμετωπίσει έντονα ψυχικά γεγονότα, όπως  ψυχική,  σωματική, σεξουαλική κακοποίηση, πένθος σοβαρή ασθένεια, σοκ από ατύχημα , φυσικές καταστροφές, σεισμό ,πυρκαγιά κ.α.
Έχει εργαστεί 15 χρόνια ως ψυχολόγος στο Φιλανθρωπικό Σωματείο  «Οι Φίλοι του Παιδιού» με ανύπανδρες μητέρες και παιδιά.
Έχει συνεργαστεί με τη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο  Νοσοκομείο),  στο Ειδικό Ιατρείο Γυναικών συντονίζοντας Ομάδα  Υποστήριξης  γυναικών με κατάθλιψη.
Εργάζεται ιδιωτικά με Ατομικές, Ομαδικές Συνεδρίες και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια.
 
 


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ