Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Τρίτεκνοι: Η Ελλάδα θα πτωχεύσει αν χαθούν οι Έλληνες!

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τρίτεκνων οικογενειών στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.
Οι Τρίτεκνοι συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Στάικο με τον οποίο  έγινε συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων και των μέτρων που κατακρημνίζουν την τρίτεκνη και πολυμελή εν γένει οικογένεια. Στη συνέχεια, επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει το ψήφισμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να αποτελέσει κια επίσημη θέση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών και ευρύτερα για το δημογραφικό ζήτημα.

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πορεία , όπου με συνθήματα οι Τρίτεκνοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα βάναυσα μέτρα.
Το ψήφισμα στάλθηκε και σε όλους του τοπικούς βουλευτές και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, καθώς και στα κόμματα.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Φθιώτιδος θα οργανώσει και θα πραγματοποιήσει και άλλη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία τις επόμενες ημέρες.
 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
 

     ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να πλήξει το δίκαιο αγώνα μας, να καπηλευτεί την προσπάθειά μας για υλοποίηση των αιτημάτων μας για πλήρη, οικονομική και θεσμική εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων, απέναντι στην αναλγησία των ιθυνόντων και την αβελτηρία των αρμοδίων, που βλέποντας το δέντρο της προσωρινής βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης –που άλλοι δημιούργησαν και εξέθρεψαν- χάνουν το δάσος της συνέχειας του έθνους λόγω της επιτεινόμενης δημογραφικής συρρίκνωσης, η οποία θα πλήξει βάναυσα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα όλους τους νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας (ανεργία, κατάρρευση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος κ.λ.π.) , εμείς οι τρίτεκνοι δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντοτε στις επάλξεις του αγώνα και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και μαρασμού.
Τα τελευταία τρία χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν λάβει παιδοκτόνα μέτρα , αντικοινωνικά, αντισυνταγματικά εν πολλοίς, μέτρα και αποφάσεις που αντί να δώσουν ώθηση στις γεννήσεις σε μία χώρα που με βάση την απογραφή του 2011 παρουσιάζει μείωση πληθυσμού κατά 1.000.000 κατοίκους, δείχνουν ένα πρόσωπο απαξίωσης της ελληνικής οικογένειας και αδιαφορίας για τη συνέχεια του έθνους. Μέτρα περικοπής και στρογγυλοποίησης των πολυτεκνικών επιδομάτων, μείωση του αφορολόγητου ορίου από 23.500 σε 12.000 ευρώ, στοιχείο από μόνο του συνιστά κατάφωρη και επώδυνη φορολογική επιβάρυνση για τις τρίτεκνες οικογένειες, κατάργηση φοροαπαλλαγών, σταδιακή απομάκρυνση από κάποιες ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3454/2006, προσφάτως . με βάση το δεύτερο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα για τα 13,5 δις ευρώ, κατατέθηκε από την κυβέρνηση με την επιβολή της τρόικα η πρόταση για επαναδιευθέτηση των οικογενειακών επιδομάτων θέτοντας νέο εισοδηματικό πλαφόν τα 30.000 ευρώ (ήταν 45.000 ευρώ). Αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα μέτρα, προβλέπεται ότι όσοι έχουν εισόδημα 10.000 ευρώ θα λαμβάνουν κανονικά τα επιδόματα. Όσοι έχουν εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 30.000 θα δουν τα επιδόματα να περικόπτονται κατά 50%. Σε μια εποχή όπου τα εισοδήματα όλων των οικογενειών έχουν συρρικνωθεί σε τεράστιο βαθμό, ενώ το κόστος ζωής και οι τιμές των αγαθών δεν έχουν αντίστοιχα την ίδια μείωση, θεωρούμε απαράδεκτο να περικόπτονται τα επιδόματα προς τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες, τη στιγμή μάλιστα που δεν πρόκειται για προνοιακά επιδόματα , αλλά επιδόματα με κοινωνικό χαρακτήρα, ώστε να δοθούν κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων σε ένα διαρκώς καταρρέον δημογραφικό περιβάλλον.
Ας καταλάβουν επιτέλους οι «ιθύνοντες» και ορισμένοι κυβερνώντες που πάσχουν από χρονίζουσα αβελτηρία ότι με την υποσχεσεολογία προεκλογικά και την μετεκλογική λήθη επιτείνουν τα προβλήματα και παραπλανούν το λαό. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι το μέγιστο εθνικό πρόβλημα, που έχει και θα έχει –αν συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία- τρομακτικές συνέπειες για την Ελλάδα είναι το δημογραφικό. Όταν θα πάψει να υπάρχει ενεργό εργατικό δυναμικό, όταν δεν θα υπάρχουν παιδικές φωνές και όταν δεν θα γεννιούνται παιδιά, για να συνεχίσουν την πορεία της χώρας (οι εκτρώσεις , βάσει στοιχείων, είναι διπλάσιες από τις γεννήσεις), θα πάει να υπάρχει και το έθνος και η κοινωνία θα καταρρεύσει. Ας δουν επιτέλους τα αριθμητικά δεδομένα με σοβαρότητα (18% του ελληνικού πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, όταν ο Ο.Η.Ε. έχει θέσει ως όριο για να θεωρείται μια χώρα γερασμένη ου 7%, ο δείκτης γεννήσεων είναι 1,39 παιδιά ανά γυναίκα με δείκτη αναπλήρωσης γενεών τα 2,2 παιδιά ανά γυναίκα) και ας πάψουν να πυροβολούν την ελληνική οικογένεια και ας συμβάλουν –έστω την ύστατη στιγμή- στην ανόρθωσή της, δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα γεννήσεων και όχι καταργώντας τα, παρέχοντας τις βασικές υποδομές για τη βελτίωση της ζωής τους.
Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται από τους κυβερνώντες πλούσια μια πενταμελής οικογένεια με εισόδημα 10.000 ευρώ ετησίως ή ακόμη και 30.000 ετησίως ως οικογενειακό εισόδημα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώσει για ακόμη μία φορά η ήδη κακοπαθημένη πολυμελής οικογένεια τις αδυναμίες ή το φόβο των κυβερνήσεων να συμμαζέψουν το κράτος, να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, να πάρουν τα χρήματα από αυτούς που τα υπεξαίρεσαν. Και επιτέλους ας φορολογήσουν τους έχοντες, τους οικονομικά δυνατούς, οι οποίοι για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας βρίσκονται όμως στο απυρόβλητο.
Σε μια εποχή που η χώρα χάνεται και η κοινωνία βουλιάζει, ας σταματήσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις να σκέφτονται το πολιτικό κόστος και ας αποτανθούν σε όσους αποδεδειγμένα λειτουργούν στο παρασκήνιο της παραοικονομίας , φοροδιαφεύγουν ή εισφοροδιαφεύγουν ή έχουν καταχραστεί τα χρήματα του λαού τυχοδιωκτικά ή τα μετέφεραν αφορολογήτως στο εξωτερικό και σε όσους μεγαλοεπιχειρηματίες ή μεγαλοτραπεζίτες ή άλλους μεγαλο-σχυρούς νέμονται τα φορολογικά οφέλη και τα κέρδη, και ας μην προσπαθούν να παίζουν μονίμως εν ου παικτοίς διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο, μειώνοντας ή περικόπτοντας επιδόματα της τάξης των 44 ευρώ το μήνα ή των 100 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι απαράδεκτο, αντικοινωνικό, αντισυνταγματικό και αντεθνικό. Τέσσερις φορές περικόπηκαν τα οικογενειακά επιδόματα είτε με τη μορφή στρογγυλοποίησης είτε με τη μείωση του εισοδηματικού πλαφόν. Πόσες θυσίες ακόμη! Και θα είναι αυτά τα τελευταία μέτρα;
Ούτε αποτελεί δικαιολογία ότι η χώρα πεθαίνει και πρέπει να συμβάλουν όλοι. Η χώρα πεθαίνει, γιατί κάποιοι άλλοι-όχι οι τρίτεκνες οικογένειες στο σύνολό τους που στενάζουν και βρίσκονται σε ποσοστό 36% κάτω από το όριο της φτώχειας- με την αβελτηρία και τις αβλεψίες τους κατάφεραν να τη φέρουν εδώ που βρίσκεται. Και ήδη οι πολίτες από το 2009 έχουν συμβάλει τα μέγιστα. Ήδη η πολυμελής οικογένεια καταβαραθρώθηκε και έχει ματώσει. Και τώρα η κυβέρνηση ζητάει και την κεφαλήν της επί πίνακι. Και τέλος είναι αισχρό και ντροπή για τις κυβερνήσεις να θέτουν πρόστιμα στις γεννήσεις (μείωση αφορολόγητου ορίου και φορολογική επιβάρυνση από το τρίτο παιδί και πάνω) και να τιμωρούν τη γέννηση παιδιών ή να τα θεωρούν τεκμήριο διαβίωσης και πλούτου. Δεν μπορεί ο πέλεκυς να πίπτει επί δικαίων και αδίκων.
Φτάνει πια η επικοινωνιακή τακτική των πολιτικών και κυβερνώντων της χρησιμοποίησης ως πρόσχημα του θανάτου της Ελλάδος. Δεν μπορεί διαρκώς να ακούγεται τα τελευταία τρία χρόνια ως μόνιμη επωδός ότι αν δε λάβουμε τα μέτρα η Ελλάδα θα πτωχεύσει και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο. Και διαρκώς να λαμβάνονται μέτρα που απομυζούν τον έλληνα πολίτη. Στον οικονομικό τούτο πόλεμο είναι ανοησία οι κυβερνήσεις να χτυπάνε με το τσεκούρι των περικοπών οριζόντια τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, γιατί τότε το οικοδόμημα του κράτους θα καταρρεύσει. Η Ελλάδα θα πτωχεύσει αν χαθούν οι Έλληνες. Αν σβήσει η πολυμελής οικογένεια και αν πάψουν οι γεννήσεις.
Ας κατανοήσουν όλοι οι πολιτικοί ταγοί ότι ο θάνατος της πολυμελούς οικογένειας θα σημάνει και το θάνατο της χώρας. Οι τρίτεκνοι δεν ανήκουν σε μία επαγγελματική ομάδα. Είναι άνθρωποι όλων των επαγγελμάτων, που έχουν ήδη θιγεί. Και τα κοινωνικά επιδόματα είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια –έστω και αν είναι μικρά ποσά- στον αγώνα για την επιβίωση, με δεδομένο ότι όλα τα επαγγέλματα έχουν ήδη θιγεί.
Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή , όλους τους βουλευτές, να συνειδητοποιήσουν τη βαρβαρότητα των μέτρων εναντίον των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και τις συνέπειες που θα έχει η απόφασή τους για ψήφιση των μέτρων αυτών. Τους καλούμε εδώ και τώρα να αντισταθούν σθεναρά, ως Έλληνες, και να μην ψηφίσουν τα οριζόντια αυτά μέτρα που θα σβήσουν από το χάρτη την οικογένεια και θα οδηγήσουν τη χώρα μεσοπρόθεσμα σε πλήρη κατάρρευση.
Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε απτόητοι τη μάχη που έχουμε αναλάβει με όσες δυνάμεις κοινωνικής παρέμβασης και πίεσης διαθέτουμε, με υπευθυνότητα, αίσθημα ευθύνης και χρέους απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες που εκπροσωπούμε, προσπαθώντας διαρκώς να συμβάλουμε με κάθε θεμιτό μέσο και με τις δυνάμεις που διαθέτουμε στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους, αναλαμβάνοντας δραστικές πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ