Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (178) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (143) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1687) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (197) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1746) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (280) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (42) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (67) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (67) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (98) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (268) ΥΓΕΙΑ (411) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (95) SILVER ALERT (653) TKD (93) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι, εσείς προσωπικά και μόνο εσείς, διαθέτετε , σε αυτήν την ιστορικά κρίσιμη για το Έθνος στιγμή, την ικανότητα και συνάμα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσετε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι και να δώσετε ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική, στους Έλληνες.

Η βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας, και παγιώνει ένα έντονο κλίμα απαισιοδοξίας και εσωστρέφειας.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει κλείσει ακόμα 120 ημέρες καλούμαστε χωρίς να φταίμε και με το πιστόλι στο κρόταφο, να ψηφίσουμε οδυνηρά και επώδυνα μέτρα που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα του Ελληνικού λαού και ρίχνουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό του επίπεδο.

Κύριε Πρόεδρε,

Εγώ προσωπικά δεν θα παίξω με τις τύχες της χώρας και των εργαζομένων. Δεν θα κάνω κομματικούς ή πολιτικούς συμψηφισμούς, απέναντι σε μια εθνικά κρίσιμη στιγμή. Θα ψηφίσω τα μέτρα και πιστεύω πως το ίδιο θα πράξουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου, με μοναδική κόκκινη γραμμή τη σωτηρία της Πατρίδας.

Χρειάζεται ελπίδα και προοπτική για τον Ελληνικό λαό και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο αν μετά τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ υλοποιηθούν τουλάχιστο 4 βασικές προϋποθέσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

Όταν λέω υλοποίηση προφανώς και δεν εννοώ ότι αμαρτίες και παραλείψεις δεκαετιών ολόκληρων θα έχουν διορθωθεί μέχρι τον Απρίλιο, αλλά να έχει φανεί ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν:

1) Άμεση προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω:
- Άμεση προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το Ελληνικό
Άμεση αποκρατικοποίηση εταιρειών όπως ο ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ
Ένταξη στο νόμο για την καταβολή του νόμιμου φόρου, των ηλεκτρονικών παιγνίων και του διαδικτυακού στοιχήματος
2) Από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ τα 24 δισ. ευρώ περίπου θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι αναγκαίο μέρος των χρημάτων αυτών να κατευθυνθούν στην αγορά ανοίγοντας ξανά η στρόφιγγα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
3) Να διατεθούν τουλάχιστο 5 δισ. ευρώ για τη κάλυψη οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και το οποίο επιτείνεται από τη καθυστέρηση αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς αυτούς (ΕΟΠΥΥ, επιστροφές Φ.Π.Α. κ.λ.π)
4) Ο λαός βομβαρδίζεται από λίστες Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό που το ύψος των καταθέσεων αυτών δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. Το σύνολο των καταθέσεων αυτών αγγίζει η και ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ. Πρέπει άμεσα η πολιτεία να προβεί στην είσπραξη φόρου 45% για τα εισοδήματα αυτά.

Πρέπει να βρούμε τα «ισοδύναμα» από εκεί που υπάρχουν. Οι Έλληνες δεν έχουν και δεν μπορούν να δώσουν τίποτε άλλο.

Πιστεύω ακλόνητα ότι αν μέχρι το Πάσχα προβούμε στην άμεση υλοποίηση μέρους των ανωτέρω προτάσεων, η χώρα μας
α) θα εξοικονομήσει αρκετά δισ. ευρώ,
β) θα δοθεί μια ώθηση ώστε να ξεφύγουμε από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχουμε περιέλθει και
γ) θα μπορέσουμε μέσα από τη δημιουργία σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος να διορθώσουμε μερικές κραυγαλέες αδικίες. Είναι ο μόνος δρόμος προκειμένου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντικρύσουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Είναι ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και να εξασφαλίσουμε -χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος- το ελάχιστο: Την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο και την βεβαιότητα ότι οι κόποι τους δεν πάνε χαμένοι. Ούτε για τη δική τους ζωή ούτε -πολύ περισσότερο-για το μέλλον των παιδιών μας».
Δημοσίευση σχολίου