Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Στις 17/12 τα επιδόματα Τριτέκνων - Πολυτέκνων. Καταργήθηκε το επίδομα τρίτου παιδιού - 45.000 ευρώ το εισοδηματικό πλαφόν για το Δεκέμβριο!

"Τα παιδιά δεν είναι τιμωρία, δεν είναι ΦΠΑ" βροντοφώναξαν οι τρίτεκνοι της Αττικής, που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ στην Πατησίων για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των πολυτεκνικών επιδομάτων. Οι τρίτεκνοι χαρακτηρίζουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση άδικα, ανάλγητα, ισοπεδωτικά και σκηρότατα.  

ΟΓΑ: 
- Στις 17/12 τα επιδόματα, μόνο για όσους παίρνουν μέχρι σήμερα. 
- Για τον Απρίλιο του 2013 μετατίθεται η πληρωμή τους, για όσους εκκρεμούν οι αιτήσεις τους!
- Το επίδομα του Δεκεμβρίου, ΔΕΝ θα περιλαμβάνει το επίδομα τρίτου παιδιού! 
- Μόνο όσοι έχουν εισόδημα εως 45.000 ευρώ πληρώνονται το Δεκέμβριο!
- Καταργήθηκε η ισόβια σύνταξη της Πολύτεκνης μάνας! 
- Όλοι, θα καταθέσουν νέες αιτήσεις το 2013! 

Συγκεκριμένα, τη  Δευτέρα 10/12/2012 συγκεντρώθηκαν οι Τρίτεκνοι Περιφέρειας (Νομού) Αττικής στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ, Πατησίων 30, Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άδικη περικοπή του επιδόματος Τριτέκνων. 
"Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου τα παιδιά δε θεωρούνται τεκμήριο. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης οι οικογένειες με παιδιά έχουν υποστεί την πιο σκληρή και άδικη τιμωρία", έλεγαν οι διαδηλωτές.
Στη συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Παναγιώτη Πέτρουλα, που διήρκεσε πάνω από 1 ώρα συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου επισήμανε ότι έχει καθυστερήσει η καταβολή του επιδόματος του μηνός Δεκεμβρίου (συνήθως μέχρι τις 6 κάθε ζυγού μήνα είχε καταβληθεί), ενώ ζήτησε να καταβληθούν άμεσα τα επιδόματα  που εκκρεμούν στις νέες τρίτεκνες οικογένειες, δηλαδή σε όσους έχουν αποκτήσει τρίτο παιδί από το Σεπτέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί ούτε για πρώτη φορά το επίδομα, (εκκρεμούν 7.000 αιτήσεις από το 2011 συν 2.500 αιτήσεις του 2012). Η αντιπροσωπεία των Τριτέκνων, επίσης επεσήμανε ότι το επίδομα πρέπει να καταβληθεί με τον προηγούμενο νόμο, δηλαδή χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ενώ ζήτησε παράταση για όσους τρίτεκνους δεν πρόλαβαν να απογραφούν.


Ο κ. Πέτρουλας, Διοικητής του ΟΓΑ απάντησε:
1) για  τους παλιούς τρίτεκνους, δηλαδή σε όσους χορηγούνταν ήδη το επίδομα τριτέκνων, το επίδομα θα τους καταβληθεί στις 17 Δεκεμβρίου αλλά με τα εισοδηματικά κριτήρια των 45.000 ευρώ ανά οικογένεια, και χωρίς το επίδομα των 177 ευρώ του τρίτου παιδιού
2) για τους νέους τρίτεκνους, (τις 9.500 αιτήσεις που εκκρεμούν – κάθε αίτηση αντιστοιχεί σε 1 οικογένεια) γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν αρχές Απριλίου 2013. Οι αιτήσεις όλες θα επανεξετασθούν από 1.1.2012 με εισοδηματικά κριτήρια των 45.000 ευρώ.
3) για όσους τρίτεκνους κατέθεσαν αίτηση στον ΟΓΑ από 1.11.2012 ισχύει ότι δεν θα πάρουν το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ, ούτε το επίδομα τρίτου παιδιού των 177 ευρώ.
4) Όσο για τους παλιούς επιδοματούχους τρίτεκνους, διακόπτεται το επίδομα από 1.1.2013, και θα κάνουν νέα αίτηση όταν καταθέτουν την φορολογική τους δήλωση. Στην καλλίτερη περίπτωση το επίδομα πιθανόν θα δοθεί τον Ιούλιο 2013.
5) Ο ΟΓΑ ακόμη έχει να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα των νέων τρίτεκνων για τους οποίους εκκρεμούν οι αιτήσεις καθώς και να ελέγξει την εγκυρότητα των δικαιολογητικών των αιτήσεων που θα κατατεθούν μέσω της φορολογικής δήλωσης το 2013.
 Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής δήλωσαν οτι ο Σύλλογος θα συνεχίσει τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να επιλυθούν το συντομότερο τα ανωτέρω προβλήματα που αποτελούν πλέον πρόβλημα επιβίωσης αρκετών τρίτεκνων οικογενειών.

Σχόλια

Ο χρήστης dalhia είπε…
Τότε γιατί έγινε η απογραφή; Χαζή ερώτηση προφανώς..

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα