Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

27 Δεκεμβρίου θα διορθωθεί το "λάθος" του ΟΓΑ...



Το υπόλοιπο του δημογραφικού επιδόματος (44€ μηνιαίως ήτοι 88€ για το ΣΤ’ δίμηνο) στις
τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που δεν καταβλήθηκε στις 17/12/2012 , θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ σε 44.034 οικογένειες την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012.


Να υπενθυμίσουμε οτι
μεγάλη αναστάτωση και δικαιολογημένη αγανάκτηση, έφεραν στις τάξεις των Τριτέκνων οι καταβολές των δημογραφικών επιδομάτων, που έγιναν από διανομείς των ΕΛΤΑ!
Συγκεκριμένα, Τρίτεκνοι, που το τρίτο παιδί τους είναι κάτω των 6 ετών και μέχρι σήμερα λάμβαναν το ποσό των 523 ευρώ, κατήγγειλαν στους Συλλόγους τους ότι το συνολικό ποσό της επιταγής ήταν 176 ευρώ!
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΓΑ:
"Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΣΤ΄ διμήνου 2012 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.
Ειδικότερα, θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους τρίτεκνους και πολύτεκνους μόνο το επίδομα των 44 ευρώ για κάθε παιδί το μήνα, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο (45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους).
Η Διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα, σχετικά με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 που αφορούν στα οικογενειακά επιδόματα:

1. Από 1/11/2012 καταργήθηκαν:
- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 €/μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του..."
 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ 
Τα 176 ευρώ, αντιστοιχούν σε 44 ευρώ ανά μήνα για το κάθε παιδί, αλλά μόνο για δύο από τα τρία παιδιά!
Πράγμα που σημαίνει οτι, ο ΟΓΑ θεώρησε οτι το επίδομα τρίτου παιδιού με ηλικία κάτων 6 ετών, δεν αντικαθίσταται από το 44άρι, αλλά καταργείται τελείως!
Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, επί τρεις και πλέον μέρες, ο ΟΓΑ τηρούσε σιγή ιχθύος επιτείνοντας την αγωνία των οικογενειών.
Σε επικοινωνία του
BLUE FORCE με το Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη μεγάλου αριθμού ανάλογων περιστατικών και διαμαρτυριών από Τρίτεκνους σε όλη την επικράτεια. Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μεσουρίδου, δήλωσε οτι μετά τις καταγγελίες, το προεδρείο του Συλλόγου ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με το γραφείο του Διοικητή του ΟΓΑ, στην προσπάθεια του Συλλόγου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Ύστερα από τα πολλά τηλέφωνα και την παρέμβαση του Συλλόγου  από την Παρασκευή 14/12/2012 μέχρι και τη Δευτέρα 17/12/2012, ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, κατάφερε να πάρει τη διαβεβαίωση οτι το υπόλοιπο του Δημογραφικού επιδόματος (88ευρώ), θα καταβληθεί στους Τρίτεκνους μέχρι την 30η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΟΓΑ, εδώ  
Ερωτηματικά γεννιούνται για τη στάση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων, ο Πρόεδρος της οποίας, παρά το ότι είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (ΣΚΑΪ) το πρωί του περασμένου Σαββάτου, καμιά αναφορά δεν έκανε στο θέμα..
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 8 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα