Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Καταγγελίες Τριτέκνων: Μπάχαλο με τα επιδόματα!

Νέα αναστάτωση και δικαιολογημένη αγανάκτηση, έφεραν στις τάξεις των Τριτέκνων οι πρώτες καταβολές των δημογραφικών επιδομάτων, που έγιναν από διανομείς των ΕΛΤΑ σήμερα! Συγκεκριμένα, Τρίτεκνοι, που το τρίτο παιδί τους είναι κάτω των 6 ετών και μέχρι σήμερα λάμβαναν το ποσό των 523 ευρώ, καταγγέλουν στους Συλλόγους τους ότι το συνολικό ποσό της επιταγής είναι 176 ευρώ! 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΓΑ:
"Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΣΤ΄ διμήνου 2012 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.
Ειδικότερα, θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους τρίτεκνους και πολύτεκνους μόνο το επίδομα των 44 ευρώ για κάθε παιδί το μήνα, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο (45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους).
Η Διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα, σχετικά με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 που αφορούν στα οικογενειακά επιδόματα:
1. Από 1/11/2012 καταργήθηκαν:
- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 €/μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του..."

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση  ΕΔΩ

Τα 176 ευρώ, αντιστοιχούν σε 44 ευρώ ανά μήνα για το κάθε παιδί, αλλά μόνο για δύο από τα τρία παιδιά! Πράγμα που σημαίνει οτι, αν οι καταγγελίες ευσταθούν, ο ΟΓΑ θεώρησε οτι το επίδομα τρίτου παιδιού με ηλικία κάτων 6 ετών, δεν αντικαθίσταται από το 44άρι, αλλά καταργείται τελείως!
Αν οι καταγγελίες ευσταθούν και αν δεν πρόκειται για κάποιο λάθος του συστήματος πληρωμών, λόγω των συνεχών αλλαγών και των αλλοπρόσαλων πολιτικών επιλογών απέναντι στους Τρίτεκνους, τότε  μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα τι συμβαίνει με τα ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ;

Σε επικοινωνία του BLUE FORCE με το Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη μεγάλου αριθμού ανάλογων περιστατικών και διαμαρτυριών από Τρίτεκνους σε όλη την επικράτεια. Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μεσουρίδου, δήλωσε οτι μετά τις καταγγελίες, είναι σε επικοινωνία με το γραφείο του Διοικητή του ΟΓΑ, στην προσπάθεια του Συλλόγου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.
Αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις....

Σχόλια

Ο χρήστης Γεωργία Τσαντήλα είπε…
Εμένα η 1η κόρη μου είναι φοιτήτρια στο 3ο έτος, χρειάζεται να τους προσκομίσω βεβαίωση σπουδών για μην το κόψουν γι' αυτή? Και αν βλέπουν τη φορολογική μας δήλωση και παίρνουν στοιχεία εισοδήματος για να δουν αν πληρούμε το εισοδηματικό κριτήριο, τότε γιατί δεν κοιτούν και στη τελευταία της σελίδα που δηλώνουμε τα παιδιά, να δουν σε ποιό σχολείο έχουμε δηλώσει ότι πηγαίνει και τι ηλικία έχει το καθένα και ειδικά όσοι έχουν φοιτητές υποβάλουμε κάθε χρόνο βεβαίωση σπουδών? Τα κόβουν πρώτα και μετά θα τρέχουμε να τους στείλουμε πάλι βεβαιώσεις. Να ντρέπονται. Ας ζητούν στο τέλος κάθε χρόνου τα όποια δικαιολογητικά και να ακολουθεί μετά η επεξεργασία τους και η καταβολή του επιδόματος. Όσοι δεν θα λάβουμε το επίδομα για το 3ο παιδί θα πρέπει να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να το πάρουμε?

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 13 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα