Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
  • Μισό ποτήρι μέλι
  • 4 ποτήρια νερό
  • Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα).
  2. Βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμαι καλά μέχρι να σφίξει.
  4. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.
  5. Το βάζουμε στη φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρουμε.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 11 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα