Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Χειρόφρενο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! 24ωρες επαναλαμβανόμενες μέχρι την Τρίτη!

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων.
Εξάλλου, παράταση της απεργίας τους ως το τέλος της βάρδιας για σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ.



24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον προαστιακό

«Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προσταστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.

Με μαύρες σημαίες και κλάρκ πίσω από την είσοδο του αμαξοστασίου του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ αλλά και σε άλλα μέσα μεταφοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους στον πόλεμο πλεον που τους κήρυξε η κυβέρνηση αποφασίζοντας την επιστράτευσή τους.
Ήδη έχουν αποφασισθεί:
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη σε: Λεωφορεία, Τρόλει και Προαστιακό.
Η ΓΣΕΕ συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει να "καλύψει" τις απεργίες έτσι ώστε να μην κηρυχθούν οι απεργίες παράνομες.
"Από εδώ και πέρα θα το πάμε στα άκρα, μέχρι τέλους. Εμείς καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί λύση, αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι δικτάτορες", είπε στους συναδέλφους του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος.
Την επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης μετά την  μαραθώνια σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Η συνάντηση κράτησε 5 ώρες και η κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή γραμμή, καταγγέλοντας τους συνδικαλιστές για εκβιασμό,.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.
"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Παράλληλα, είπε ο κ. Χατζηδάκης, η δικαιοσύνη φυσικά θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο σε σχέση με τις έρευνες και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις.
Από εκείνη την στιγμή άρχισαν να συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια εκπόσωποι εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ήδη ανακοινώθηκαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον Προαστιακό, ενώ τραμ, ηλεκτρικός και λεωφορεία ανακοίνωσαν ότι οι στάσεις εργασίας επεκτείνονται έως την λήξη της βάρδιας.
Στα τρόλει, δόθηκε εντολή στους οδηγούς να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια.
"Η επταετία της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους. Ας έρθουν να μας πάρουν τα κεφάλια. Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διακόπηκε και έρχονται όλοι εδώ. Ταμπουρωνόμαστε, θα αντισταθούμε", δήλωσε στο Newsit, ο Αντώνης Σταματόπουλος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ.
Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:
"Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο", δήλωσε στο Newsit ο Αλέξανδρος Κομίνης από το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΑ .

πηγή: NEWSIT

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 9 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα