Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ανήσυχος για την κοινωνία ο Καραμανλής

Τι λέει ο πρώην πρωθυπουργός για τον αντίκτυπο των μέτρων στους πολίτες


Ανήσυχος και προβληματισμένος για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες οι Έλληνες τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, λόγω των πολλαπλών τους υποχρεώσεων, εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος βλέπει καθημερινά
βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γνωστούς επιχειρηματίες και παράγοντες της δημόσιας ζωής, στις συνομιλίες που έχει μαζί τους δεν κρύβει την αγωνία του για το αμέσως επόμενο διάστημα το οποίο θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμο.
«Είναι σπουδαία για τη χώρα μας όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό και μας αφορούν όπως είναι σημαντική η βελτίωση της εικόνας μας» επισημαίνει στους συνομιλητές του. Σπεύδει όμως να συμπληρώσει με νόημα: «Όλοι μας κρινόμαστε εδώ.
Ο πολιτικός κόσμος κρίνεται στην Ελλάδα από τους Έλληνες» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πώς δεν είναι ούτε ο Σοιμπλε, ούτε ο Γιούνκερ που αξιολογούν την κυβέρνηση αλλά οι φορολογούμενοι πολίτες.
Ο κ. Καραμανλής, όπως λένε όσοι συζητούν μαζί του, εκφράζει ανησυχία για όσα ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει η αντικειμενική αδυναμία εκατομμυρίων πολιτών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.
Και αναφέρεται στην περιορισμένη φοροδοτική τους ικανότητα η οποία πιθανότατα δεν θα τους επιτρέψει τις επόμενες εβδομάδες να καταβάλουν τα ποσά που τους ζητούνται.
Ωστόσο, τις σκέψεις του αυτές προτιμά να τις μοιράζεται στις κατ ιδίαν συζητήσεις του αρνούμενος να τοποθετηθεί δημοσίως.
Δεν έχει πάντως περάσει απαρατήρητο πως το τελευταίο διάστημα μια σειρά από στελέχη που κινούνται στο περιβάλλον του, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βαγγέλης Αντώναρος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κ.α. έσπευσαν να πάρουν σαφείς αποστάσεις από την σκληρή γραμμή Στουρνάρα σε ότι αφορά τους φόρους και την δυνατότητα να υπάρξουν ελαφρύνσεις για τμήματα του πληθυσμού που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

πηγή: parapolitika

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ