Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Γενική απεργία των δημοσιογράφων σήμερα

 

Σε γενική απεργία, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προχωρούν, σήμερα Τρίτη, οι δημοσιογράφοι, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Εντονα αντέδρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, που έκανε λόγο για «κομματικές σκοπιμότητες» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επελέγη η ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ για να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι, αντί της Τετάρτης που έχει προκηρυχθεί η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Γενική απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη
Σχολιάζοντας την απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων
να επιμείνουν στην κήρυξη της 24ωρης απεργίας, ο κ. Κεδίκογλου, δήλωσε ότι η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ «υπέκυψε στις συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ειδησεογραφικό μπλακ-άουτ στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
» Με τον τρόπο αυτό οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα, αλλά και ότι δεν διστάζουν να πλήξουν και τη διεθνή εικόνα της πατρίδας, εν ονόματι του κομματικού συμφέροντος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της χώρας να επιχειρούν να «πνίξουν» την είδηση μιας πολύ σημαντικής επίσκεψης ενός φίλου ηγέτη που έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα».
Και καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζει: «Καλούμε τον κ. Τσίπρα, έστω και την τελευταία στιγμή, να τους μαζέψει».
Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πάντως ότι η απεργία των δημοσιογράφων που έχει εξαγγελθεί, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θα πραγματοποιηθεί ένα 24ωρο νωρίτερα, δηλαδή από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ για το προσωπικό των πρακτορείων εφημερίδων Αθηνών, η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 22.00 της Τρίτης έως τις 22.00 της Τετάρτης.
Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλουν οι δημοσιογράφοι είναι η υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων και την επιστροφή των αποθεματικών που χάθηκαν μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, την επαναφορά των παροχών του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά την αυθαίρετη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των λουκέτων στα μέσα ενημέρωσης.

πηγή: Ethnos

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 10 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα