Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

"ΝΕΑ ΜΕΡΑ" ... το κόμμα του Χρήστου Ζώη

Η παρουσίαση, ως κόμματος πια, του φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία» με την ονομασία «ΝΕΑ ΜΕΡΑ» έγινε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η προσέλευση του κόσμου, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη, προκαλώντας αμηχανία στα στελέχη του νέου κόμματος.
Μάλιστα, η απουσία κοινωνικού ρεύματος πίσω από το νέο κόμμα ήταν τόσο ηχηρή
που -σύμφωνα με πληροφορίες- μετά το πέρας της εκδήλωσης δεν έλειψαν και οι «δεύτερες σκέψεις» για τη σκοπιμότητα ή όχι του όλου εγχειρήματος.
Χθες το πρωί,  ο γενικός διευθυντής του νέου κόμματος, υποπτέραρχος ε.α. Νικόλαος Θεοχάρης και οι δικηγόροι Γεώργιος Νούλας και Νικόλαος Πρωτέκδικος  κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο τη δήλωση ίδρυσης του νεοσύστατου κόμματος ΝΕΑ ΜΕ.Ρ.Α. που προήλθε από το φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία».
 Η Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα Με.Ρ.Α) τοποθετείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, δηλώνει -στη διακήρυξή της- υπέρ της Ευρωζώνης, ωστόσο αντιτίθεται στην παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα «με κάθε κόστος» αλλά και σε κάθε σενάριο περαιτέρω ευρωπαϊκής ενοποίησης καθώς «τείνει να λάβει χαρακτηριστικά ολοκληρωτικής ηγεμονίας».
Πρόεδρος του κόμματος αποφασίστηκε να είναι μέχρι το συνέδριο ο Χρήστος Ζώης, γενικός γραμματέας ο Μιχάλης Γιαννάκης, αμφότεροι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. και των ΑΝΕΛ, ενώ στην προσωρινή 21μελή Γραμματεία συμμετέχουν οι: Θ. Αργυρός, Γ. Βάμβουκας, Μιχ. Γαυγιωτάκης, Στ. Γκάβαλης, Ν. Δρίτσας, Θ. Δρόσος, Αικατερίνη Ζαγγανά, Γ. Κουράκος, Χρ. Λύτρας, Γ. Μανώλης, Γ. Νούλας, Ελένη Πανταζή, Στ. Πολίτης, Ν. Πρωτέκδικος, Γ. Ρωμανιάς, Δημ. Σταμάτης, Ν. Σταυρογιάννης, Φ. Τσιπέλης και Ν. Χριστοδουλόπουλος.

Το κόμμα προέκυψε μετά τη φυγή στελεχών από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία είχε προκαλέσει εντύπωση ως προς το συντονισμό, αλλά και την αιτιολόγησή της.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ