Α΄ΑΘΗΝΑΣ (4) ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ (7) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (66) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (177) ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (3) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (3) ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (142) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ (16) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (144) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (3) ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (6) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ (30) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (64) ΔΗΜΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ (3) ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1) ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ (6) ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ (4) ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (5) ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (38) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (36) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (3) ΔΙΕΘΝΗ (37) ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ (29) ΕΘΙΜΑ (3) ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (49) ΕΙΔΗΣΕΙΣ (1679) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (196) ΕΚΚΛΗΣΙΑ (57) ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (23) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (7) ΕΠΙΣΤΗΜΗ (68) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ (20) ΕΡΕΥΝΕΣ (17) ΘΕΑΤΡΟ (4) ΘΕΜΑ (41) ΙΣΤΟΡΙΑ (48) ΚΑΙΡΟΣ (23) ΚΗΠΟΣ (9) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1744) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (278) ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... (1) ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ (40) ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (42) ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ... (17) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (11) ΜΟΥΣΙΚΗ (9) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (13) ΝΔ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015 (26) ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ! (14) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (167) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (26) ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (28) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (14) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (828) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (41) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (66) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (66) ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ (97) ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (53) ΣΥΝΤΑΓΕΣ (17) ΣΧΟΛΕΙΟ (61) ΤΕΧΝΗ (3) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (13) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ (266) ΥΓΕΙΑ (408) ΦΙΛΟΖΩΟΙ (1) ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ (46) ΦΥΣΗ (37) ΦΥΣΙΩ (14) ΧΟΡΟΣ (4) ΧΡΗΣΙΜΑ (342) OIKONOMIA (196) RADIO (94) SILVER ALERT (649) TKD (92) TV (196)
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ
με ένα απλό ''ΚΛΙΚ'' στις
προβαλλόμενες διαφημίσεις της GOOGLE.

Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση παρουσίας κρέατος αλόγου σε τρόφιμα από το ΓΕΩΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
        ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
            ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στην υπόθεση παρουσίας κρέατος αλόγου σε τρόφιμα»

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κοινή γνώμη το πανευρωπαϊκό διατροφικό σκάνδαλο που σχετίζεται με την ανάμιξη αλογίσιου με βόειο κρέας με σκοπό την χρησιμοποίησή του σε παρασκευάσματα κρέατος και σε προϊόντα με βάση το κρέας. Συμβάλλοντας από την πλευρά μας στη ενημέρωση των καταναλωτών, αφού υπήρξαν πληροφορίες ότι το πρόβλημα αγγίζει και την χώρα μας και βασιζόμενοι στα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:


- Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργείται κλίμα πανικού. Η Δημόσια Υγεία, με τα ως σήμερα διαθέσιμα δεδομένα, δεν απειλείται
- Απαιτείται εγρήγορση, δεδομένου ότι το συμβάν αποτελεί μια περίπτωση νοθείας που σκοπεύει στην παραπλάνηση του αγοραστικού κοινού, επιστρατεύοντας απαράδεκτες εμπορικές πρακτικές, που πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα
- Το καταναλωτικό κοινό πρέπει να φροντίσει να ενημερώνεται υπεύθυνα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, σχετικά με τους πραγματοποιούμενους ελέγχους. Μισόλογα, υπαινιγμοί και φήμες που προέρχονται από «πηγές» και «κύκλους» και εμφανίζονται σε μέρος του τύπου και διαδικτυακά μέσα δεν έχουν οποιαδήποτε εγκυρότητα και μπορούν να κρύβουν κάθε είδους σκοπιμότητες
- Σε κάθε περίπτωση ο καταναλωτής πρέπει να αποφεύγει τρόφιμα που δε φέρουν ενδείξεις στη συσκευασία τους ή οι ενδείξεις τους είναι ασαφείς ή ελλιπείς, δεν δίνουν δηλαδή απαραίτητες πληροφορίες όπως μπορεί να είναι η σύσταση. Μειώνει έτσι τις πιθανότητες να φτάσουν στο τραπέζι του μη ασφαλή τρόφιμα. Αυτό είναι μια γενική αρχή που πρέπει να ακολουθείται χωρίς εξαιρέσεις.
- Η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας εκτελούν ευρύ πρόγραμμα δειγματοληψιών σε ύποπτα προϊόντα και θα ανακοινώσουν άμεσα τα σχετικά αποτελέσματα. Οι επιστήμονες γεωτεχνικοί των παραπάνω υπηρεσιών, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και συχνά μέσα σε κλίμα δυσπιστίας για τους ελεγκτικούς φορείς, αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την πάταξη της νοθείας στον κλάδο των τροφίμων. 


Για την Διοικούσα Επιτροπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Σ. Λαμπρόπουλος
Γεωπόνος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Α. Γκίκας
Δασολόγος
Δημοσίευση σχολίου