Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

nautilia.gr: η ναυτιλιακή ηλεκτρονική πύλη έκοψε την πίτα της σε ένα all day event με σημαντικές παρουσίες


Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 η ναυτιλιακή ηλεκτρονική πύλη (portal) nautilia.gr, μια από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές πύλες για θέματα ναυτιλίας, μαζί με την Golden Star Ferries υλοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι εφοπλιστές κ.κ. Ευάγγελος Βεντούρης και Γιαννούλης Καμπάνης, ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, ο Λιμενάρχης Ραφήνας Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Κατσόγιαννος, ο πρώτος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κ. Νικόλαος Δημητρόπουλος. Ευχετήριες επιστολές απέστειλαν ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο Αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός και ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ κ. Γεώργιος Βλάχος.

Ο υπεύθυνος του nautilia.gr, κ. Νίκος Μαρούλης,


αναφέρθηκε στο έργο της πύλης (portal), η οποία λειτουργεί 8 χρόνια και έχει επιτύχει σε αυτό το χρονικό διάστημα να αποκτήσει 13.500 μέλη και να καθιερωθεί ως μια από τις πλέον έγκυρες και διαδεδομένες πύλες για θέματα ναυτιλίας. Στόχος του nautilia.gr είναι να οικοδομήσει μια κοινότητα επικοινωνίας, ενημέρωσης και άποψης. Επίσης, ο κ. Νίκος Μαρούλης δήλωσε ότι η ελληνική ναυτιλία δίνει μια από τις ελάχιστες προοπτικές διεξόδου από τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση, αφού τα ελληνικά πλοία είναι ένα μέσο ανάπτυξης για τη χώρα μας, που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης των Golden Star Ferries, κ. Δημήτριος Στεφάνου αναφέρθηκε στην κρίση που περνά τις σημερινές ημέρες η ακτοπλοΐα και η ποντοπόρος ναυτιλία. Ανέφερε ότι τα βασικά προβλήματα της ελληνικής ακτοπλοΐας είναι η μείωση της επιβατικής κίνησης, η δυσβάστακτη τιμή των καυσίμων και η φορολογία περίπου στο 30% επί των εναπομεινάντων εσόδων. Αντίστοιχα τα βασικά προβλήματα της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας είναι τα νεοεισερχόμενα πλοία από τα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής και η διεθνής κρίση της Ευρώπης και της Αμερικής. Στην ομιλία του ζήτησε από την πολιτική ηγεσία να πάρει άμεσα μέτρα. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα και να μη μένουν ανεκμετάλλευτες οι ελληνικές επισκευαστικές ζώνες.

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή και το οποίο έχει πολλές θεσμικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στην ναυτιλία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών πλακετών καθώς και κληρώσεων αξιόλογων δώρων.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ