Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Ξαφνική μείωση των οργανικών θέσεων δασκάλων στην Αν. Αττική!

Σε αιφνιδιαστική μείωση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε και προχωρά το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με καταγγελίες συλλόγων γονέων και κηδεμόνων πολλών δήμων της ανατολικής Αττικής.
Στις ίδιες καταγγελίες επισημαίνεται ότι το ανώτατο όριο των 25 παιδιών ανά τάξη μετατρέπεται σε ελάχιστο, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία ότι λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών θα υπάρξουν πολλά σχολεία όπου θα πραγματοποιηθεί αναγκαστική συνδιδασκαλία διαφορετικών τάξεων.

Η μείωση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών που φαίνεται να έχει αποφασιστεί συνεπάγεται απώλεια 201 θέσεων δασκάλων και 40 νηπιαγωγών για τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Ανατολικής Αττικής!
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού του 2011 καταδεικνύουν ραγδαία αύξηση των κατοίκων όλων ανεξαιρέτως των δήμων της περιοχής.
Ο φόβος για την επόμενη μέρα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα Μεσόγεια είναι μεγάλος αφού η μείωση των οργανικών θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών συνεπάγεται συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοτικών σχολείων σε μια περίοδο που η μετακίνηση παιδιών εκτός από χρονοβόρα είναι και ιδιαίτερα δαπανηρή!

πηγή:  notioanatolika.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ