Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Δυσφορία Μεϊμαράκη για Πιπιλή

Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής κάνουν λόγο για πλήρη άγνοια του Συντάγματος και επικαλούνται σχετική απάντηση Δένδια ότι η κίνηση των βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανέναν περιορισμό.


Την "οργή" συνεργατών του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκάλεσε η επιστολή της Φωτεινής Πιπιλή για απαγόρευση οπλοφορίας βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου. Συνεργάτες του Προέδρου όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την επιστολή Πιπιλή έκαναν λόγο για πλήρη άγνοια του Συντάγματος το οποίο ρητώς αναφέρει ότι ο βουλευτής δεν περιορίζεται με κανέναν τρόπο. Προς επίρρωσιν  των λεγομένων τους επικαλέστηκαν μάλιστα με νόημα πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια σε σχετική ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλοου με βάση την οποία η είσοδος και η κίνηση των βουλευτών στο Μέγαρο της Βουλής πραγματοποιείται χωρίς κανέναν περιορισμό. "Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Μεϊμαράκης, το έκανε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε και ήταν να ενημερώσει τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ότι δεν επιθυμεί οπλοφόρους βουλευτές στο κτήριο του Κοινοβουλίου" είπαν συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη αποδίδοντας μάλιστα τέτοιου είδους επιστολές "διαμαρτυρίας" σε κινήσεις εντυπωσιασμού.
Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από κύκλους του προέδρου της Βουλής ο κ. Μεϊμαράκης είχε επισημάνει στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ότι ουδείς κινδυνεύει εντός της Βουλή και ως κε τούτου δεν υπάρχει λόγος να οπλοφορεί εντός του Κοινοβουλίου. Άλλωστε διαχρονικά όλοι οι Πρόεδροι της Βουλής είχαν προβεί σε αντίστοιχες επισημάνσεις. Με τη σημερινή της επιστολή η κα Πιπιλή ζητάει το αυτονόητο. Σημειωτέον πάντως ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει γίνει δέκτης οποιασδήποτε ονομαστικής καταγγελίας για οπλοφορία βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ