Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Πότε θα είναι στον αέρα η νέα ΕΡΤ;

Θέμα ημερών θεωρείται το να εκπέμψει και πάλι η κρατική τηλεόραση, με νέα δομή, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση μεταβατική ως τη ΝΕΡΙΤ που θα λειτουργήσει ως μέσω “αποσυμπίεσης” της κυβερνητικής κρίσης. Μετά τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση χωρίς να δείξει ότι υποχωρεί αναζητά τον τρόπο με τον οποίο η συχνότητα θα ανοίξει και πάλι, αλλά ταυτόχρονα το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα προχωρήσει.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη συζήτηση για άνοιγμα ενός ενδιάμεσου φορέα εντός των επόμενων ημερών.
Ήδη μελετάται από το Μαξίμου ένα σχήμα το οποίο θα επιτρέψει επαναλειτουργία μιας τηλεοπτικής και μιας ραδιοφωνικής συχνότητας.
Μελετάται επίσης ένα πλάνο στελέχωσης του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού σταθμού με πρόσωπα τα οποία εργάζονταν στην ΕΡΤ και τα οποία θα προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για το διάστημα εκείνο μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
Αυτό που αναζητείται είναι η νομική φόρμουλα που θα καλύψει το εγχείρημα αυτό καθώς η ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχει, ενώ η ΕΡΤ έχει καταργηθεί.
Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει μια προσπάθεια δημιουργίας ενός υποτυπώδους προγράμματος με προβολή επαναλήψεων εκπομπών και κάποια ενημερωτικά προγράμματα. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται εργαζόμενοι που θα υπογράψουν συμβάσεις ώστε να επαναλειτουργήσουν προσωρινά κάποιες συχνότητες της ΕΡΤ.
Από την πλευρά των εργαζόμενων δημοσιογράφων μέσω των δημοσιογραφικών ενώσεων η προσπάθεια δημιουργίας ενός προσωρινού σχήματος θεωρείται απαράδεκτη. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Καταγγέλλουμε την προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εκτός ΕΡΤ για να εκπέμψει σήμα και πρόγραμμα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «νέα ΕΡΤ». Την ώρα που έχουν «απολυθεί» 2656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, επιχειρείται η πρόσληψη «εκλεκτών» με εξευτελιστικές δίμηνες συμβάσεις.”
Με το εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους άλλους δύο αρχηγούς ότι μπορεί να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης, δείχνοντας ταυτόχρονα “καλές προθέσεις”.

Η όποια πρόταση για προσωρινή επαναλειτουργία της κρατικής τηλεόρασης με κάποια μορφή ως τη δημιουργία της νέας δομής αναμένεται να είναι έτοιμη ως τη Δευτέρα έτσι ώστε να την παρουσιάσει ο Α. Σαμαράς στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

ΠΗΓΗ: NEWSIT

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ