Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Αγ. Παρασκευή για την ΕΡΤ

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έξω από το κτίριο της Ραδιοτηλεόρασης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια τηλέοραση. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και τις εκπομπές του απεργιακού προγράμματος, την ώρα που το Υπουργείο Οικονομικών απειλεί με κυρώσεις όσους αναμεταδίδουν τις εκπομπές.
Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή
πραγματοποιούν από τις 12:00 οι «άνθρωποι της τέχνης», όπως αποκαλούνται-  οι οποίοι έχουν σηκώσει πανό στο οποίο και αναγράφεται το εξής « EΡΤ not for sale» δηλαδή «η ΕΡΤ δεν πωλείται». Οι διαδηλωτές κρατούν πλακάτ όπου απεκονίζονται κάποιες από τις μεγαλύτερες ελληνικές προσωπικότητες που βρέθηκαν στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι η ΕΡΤ είναι συνώνυμη με τον πολιτισμό.
Επίσης από τις 12:00 το μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει στο κτίριο της δημόσια τηλεόρασης για να συζητήσει και το θέμα της περιφρούρησης της απεργίας
Στο ραδιομέγαρο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης - EBU- Ζαν Πολ Φιλιπότ, και η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Ίνγκριντ Ντελτάρ, οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, ζητώντας, μετάξύ άλλων, την άμεση επαναλειτουργία της. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Σημειώνεται ότι η  EBU παρείχε συχνότητα για τη μετάδοση του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ, ζητώντας παράλληλα από την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για το κλείσιμό της.
Συναυλία για τη στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των Μουσικών Συνόλων της διοργανώνουν στις 19.00 στο ραδιομέγαρο,  η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.). Στη σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλεται η κατάργηση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ «που με βάναυσο τρόπο δολοφονούνται από την κυβέρνηση καταφέρνοντας καίριο χτύπημα στον πολιτισμό της πατρίδας μας».
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκα τις πρωινές ώρες της
Παρασκευής έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Μαθητές ιδιωτικού νηπιαγωγείου
«εισέβαλαν» στο ραδιομέγαρο κρατώντας πλακάτ όπου και αναγραφόταν « Η αλληλεγγύη είναι το όπλα μας, σαν σκλάβοι να μη ζήσουμε»

ΠΗΓΉ: PROTOTHEMA

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ