Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν οι γιατροί του ΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ) ενώ κάλεσμα συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις απηύθυναν οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ - ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (EEE).
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00.
Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην απεργία καταργούνται από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την Πέμπτη δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.
Για τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση.
Επιπλέον, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλούν την ΠΝΟ να συνεδριάσει σήμερα έκτακτα προκειμένου να στηρίξει την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για απεργία.
«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εν όψει της αυριανής κινητοποίησης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την καταδίκη της στην «πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης» που «βάζει ‘λουκέτο’ στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».
«Η κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του ευρύτερου και στενού δημοσίου τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα», επεσήμανε.
Απηύθυνε τέλος κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό «παρών» σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης.
Η Συνομοσπονδία καλεί επίσης σε συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις στο ραδιομέγαρο, ενώ αποφάσισε και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στο κτήριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Λόγω της αυριανής κινητοποίησης, καλεί στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.
Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση, «η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της».
Κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικό κυβερνητικό κατήφορος, σημειώνει πως «η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά».
Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ «είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο».

πηγή: NAFTEMPORIKI

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • SILVER ALERT στη Νέα Ιωνία - Αγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από τη Νέα Ιωνία. Η Γεωργία Ίσαρη , 70 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία Αττικής, το πρωί...
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα