Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αντιμετωπίστε τα προβλήματα του κήπου με ό,τι έχετε στη κουζίνα

H μουστάρδα αντιμετωπίζει τα έντομα και τα σκουλήκια στο χώμα. Απλώστε τριμμένο σινασπόρο (μουστάρδα) στο χώμα της γλάστρας και ποτίστε. Αν δεν βρείτε σιναπόσπορο, διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας έτοιμη μουστάρδα σε μισό λίτρο νερό και ποτίστε. Παρενέργειες: για λίγες μέρες η μυρωδιά θα σας ανοίγει την όρεξη.

Προσοχή: Οι γνωστές σκουληκαντέρες (καφε-κόκκινα λεπτά σκουλήκια) όχι μόνο δεν βλάπτουν τα φυτά, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει η φύση για τον κήπο σας. Ενα τέτοιο σκουλήκι σας βελτιώνει 1.400 Kg χώμα τον χρόνο.

Σκόρδο-κρεμμύδι

Βάλτε σκόρδο και κρεμμύδι στο blender και κάντε τα πολτό. Ανακατέψτε τον πολτό με ζεστό νερό και αφήστε το ένα βράδυ. Την επομένη σουρώστε και με το διάλυμα ψεκάστε καρποφόρα δέντρα και λουλούδια. Αντιμετωπίζει μελίγκρα αλλά και σκουλήκια των καρπών. Μπορείτε ακόμα να τον ανακατέψετε με στάχτη από ξύλο και να αλείψετε τους κορμούς των δέντρων, όπως κάνετε με τον ασβέστη.

Το πράσινο σαπούνι αντιμετωπίζει τη μελίγκρα, τον αλευρώδη, τον τετράνυχο και τις βρωμούσες.: σε 1 κιλό νερό, διαλύστε 20 γραμμάρια πράσινο σαπούνι. Προσθέστε 10 γραμμάρια λευκό οινόπνευμα και ψεκάστε. Σε 1 κιλό χλιαρό νερό διαλύστε τον καπνό από 5 τσιγάρα, την επομένη σουρώστε και ψεκάστε.

  • Η φαρμακευτική σόδα αντιμετωπίζει τη σκωρίαση της γαριφαλιάς: σε 1 ποτήρι νερό διαλύστε 1 κουταλιά του γλυκού φαρμακευτική σόδα και ψεκάστε.
  • Το γάλα αντιμετωπίζει το ωίδιο και τη μαύρη κηλίδωση τριανταφυλλιάς. Αραιώστε 1 μέρος γάλα σε 9 μέρη νερού (100 γρ. γάλα σε 1 λίτρο νερού) και ραντίστε αργά το απόγευμα, κάθε 5 ημέρες. Αρκούν 3 ψεκασμοί.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ

  • Βρέθηκε σώος ο 58χρονος - Η περιπέτεια του κ.Manci Foti έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 58χρονος, βρίσκεται πλέον κοντά στα ο...
    Πριν από 12 ώρες
  • ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό από τη Σμύρνη, χορταστικό και πεντανόστιμο! Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπο...
    Πριν από 1 εβδομάδα