Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Αντιδρούν μέχρι και οι βουλευτές για τα δωρεάν διόδια - Υπερασπιστής του βουλευτικού e-pass, ο Μαρκόπουλος

Αντιδρούν μέχρι και οι βουλευτές στην απόφαση να μην πληρώνουν διόδια για τη μετάβαση και επιστροφή στον τόπο εκλογής τους,  όσοι από αυτούς παραιτηθούν της ατέλειας που έχουν σε αεροπορικά εισιτήρια. 

Κάλεσμα στον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αναθεωρήσει την απόφαση απηύθυνε χθες μέσω Twitter ο βουλευτής Αρκαδίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
"Ο πρόεδρος της βουλής πρέπει να αναθεωρήσει την απόφαση για τα διόδια,είναι θέμα ουσιαστικό και συμβολικό,δεν χρειάζεται να δίνουμε δικαιώματα" έγραψε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. 

Τη διαφωνία του με την απόφαση εξέφρασε και ο βουλευτής της Ν.Δ., Παύλος Σιούφας, ο οποίος δήλωσε ότι όπως είχε παραιτηθεί του αντίστοιχου δικαιώματος στα αεροπορικά  εισιτήρια, δεν θα κάνει χρήση του παρασχεθέντος δικαιώματος της ατέλειας στα διόδια. 
Κακώς έγινε η ρύθμιση για τη δωρεάν διέλευση βουλευτών από τα διόδια, δήλωσε από την πλευρά του και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αντιπροέδρος της Βουλής, μιλώντας στον ALPHA 9,89.

Παρότι δεν δικαιούνται δωρεάν e-pass διοδίων,  τις ενστάσεις τους διατύπωσαν οι Ανδρέας Ψυχάρης και Δημήτρης Παπαδημούλης.
"Η Βουλή δεν πρέπει να προκαλεί" έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθήνας Ανδρέας Ψυχάρης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η επισήμανση του Δημήτρη Παπαδημούλη, βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ .
"Είναι λάθος μέτρο και πρέπει να αποσυρθεί, διότι δικαίως σκανδαλίζει την κοινή γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύσει παρά τη διαφωνία μας και για όσο ισχύσει, είναι υποχρέωση της Βουλή να δίνει τη λίστα όσων κάνουν χρήση και πόσα χρήματα γλιτώνουν μηνιαίως. Τουλάχιστον, αν δεν αποτραπεί το μέτρο να υπάρχει ο δημόσιος έλεγχος" είπε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

Διαφορετική ήταν πάντως η προσέγγιση του βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου."Οι βουλευτές κάνουν μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά. Τα χρήματα τα οποία παίρνουν αφορούν στο σύνολο των εξόδων τους -εξόδων που είναι υπέρογκα- για να μπορούν να είναι αξιοπρεπείς και να μην είναι ζήτουλες", τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπολου και του Μάνου Νιφλή στον Real Fm.  "Eίναι κινήσεις μηδενικού κόστους, συμβολισμού και δεν έχει αξία σήμερα να ακυρώσουμε το πολιτικό σύστημα για αυτά. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε κριτική στο πολιτικό σύστημα", προσέθεσε.

ΠΗΓΗ: enikos

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ